Flexibel betalning

OKQ8 Betalkort är ett mycket flexibelt kort. Du kan betala i förskott eller i efterskott, välj vad som passar dig och ditt liv bäst.

Handla först och betala sen. Eller tvärtom.

När du handlar först och betalar i efterskott, utnyttjar du den eventuella krediten (min 0 kr, max 30 000 kr) på kortet. Krediten ger dig möjlighet att fördela dina utgifter över året. Du kan dela upp betalningen eller helt enkelt hoppa över en månad. Du kan dessutom ha möjlighet att välja två betalningsfria månader per år, dock inte direkt efter varandra.

Vill du göra tvärtom och betala först och handla sen? Då sätter du bara in pengar på kortkontot i förskott och får sparränta på pengarna. När du handlar dras beloppet först från det insatta beloppet och sedan från krediten. Har du 1000 kronor insatt och handlar för 1200 kronor dras först 1000 kronor från det insatta beloppet och 200 kronor från din kredit. Oavsett hur du väljer att betala får du en överskådlig sammanställning av transaktionerna varje månad.

Betala hela beloppet direkt eller delbetala. Du väljer själv.

Om du handlar först och betalar i efterskott med krediten, har du ytterligare en valmöjlighet. Betalar du hela beloppet direkt slipper du ränta och delbetalningsavgift. Du kan också välja att betala så mycket du önskar av din totala skuld, dock minst 3 %. På så sätt har du möjlighet att dela upp lite större köp eller jämna ut hushållskassan under utvalda delar av året. Aktuella avgifter och räntor hittar du under fakta och villkor.

Betala med e-faktura och autogiro

Du kan välja att betala ditt utgående saldo med e-faktura eller autogiro. Önskar du att betala med e-faktura söker du efter OK-Q8 på din internetbank. Önskar du att betala med autogiro kan du skriva ut en ansökan och skicka in till oss.

Anmälan för betalning med Autogiro ›

 

Information om insättning, kredit och delbetalning

 • Sätt in pengar på ditt kort

  Du sätter in pengar på ditt kortkonto genom att göra en inbetalning med det OCR-nummer som du hittar i internetbanken och på kontoutdraget som skickas till dig varje månad. 

 • Möjlighet att nyttja betalningsfri månad

  Du som har ett OKQ8 Betalkort kan ha möjlighet att nyttja två betalningsfria månader under ett år, det framgår på ditt kontoutdrag om du har möjlighet att göra det aktuell månad.

   

  Du kan nyttja två betalningsfria månader per kalenderår, dock ej två månader i följd (t.ex. april och maj). Du måste ha skött ditt konto enligt villkoren och dina tre senaste betalningar måste vara gjorda utan förseningar för att du ska ha möjlighet att nyttja betalningsfri månad. 

   

  Det är enkelt att välja betalningsfri månad, du bara låter bli att betala din faktura. Ränta och avgifter utgår när du använder betalningsfri månad och kommer att läggas till på din skuld. Aktuella räntor och avgifter hittar du under fakta och villkor. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta vår kundservice på 020-65 65 65.  

 • Kan man köpa på kredit trots att man har insatta pengar tillgodo på sitt konto?

  Nej, om det finns ett tillgodohavande på kontot dras eventuella köp i första hand från tillgodohavandet. Endast när det inte finns något tillgodohavande på kontot dras köp från den beviljade krediten.

 • Så mycket kan du spara på ditt kortkonto

  Du kan spara upp till 100 000 kr på ditt kortkonto.

 • Betala via Autogiro

  Vill du betala med autogiro skriver du ut en anmälan och skickar till oss. Du kan även kontakta kundservice på 020-65 65 65 så skickar vi hem en blankett till dig.

 • Betala via e-faktura

  Betalar du med e-faktura slipper du aviavgiften för pappersfakturan och spar på miljön. För att ansluta dig till betalning via e-faktura söker du på OK-Q8 på din internetbank. Vi på OKQ8 Bank planterar ett träd för varje kund  ansluter sig till e-faktura, det gör vi i samarbete med biståndsorganisationen Vi-skogen.