E-faktura

Att betala via e-faktura sparar både tid och pengar och är mer skonsamt för miljön. Här har vi samlat information om e-faktura och fördelarna med att välja det som betalningsmetod.

Information för dig som har OKQ8 Kreditkort

Avgift för pappersfaktura

Från och med februari 2019 införs en administrativ avgift på 25 kr om du önskar fortsätta med pappersfaktura. Vi rekommenderar därför att du övergår till e-faktura redan idag för att undvika denna kostnad och samtidigt värna om miljön. Ansluter du dig före den 31 mars 2019 planterar vi dessutom ett träd i ditt namn genom Vi-skogen.

Genom att plantera träd och utbilda lokala bondegrupper i hållbart jordbruk, jämställdhet och ekonomi bekämpar Vi-skogen både klimatförändringar och fattigdom. Läs mer om Vi-skogens arbete på www.viskogen.se.

Därför bör du byta till e-faktura

Från och med den faktureringsperiod som börjar 15 mars 2017 kommer vi att införa en aviavgift om 25 kr för dig som har OKQ8 VISA eller OKQ8 Betalkort och får ditt kontoutdrag i pappersformat. Du kan enkelt undvika fakturaavgift genom att ansluta dig till betalning via e-faktura, ett betalningssätt som dessutom är skonsamt för miljön.


Vilka debiteras en aviavgift?

Alla våra kunder som får hem sitt kontoutdrag i pappersformat debiteras aviavgift. Det gäller både dig som betalar via pappersfaktura men även dig som betalar via autogiro men också får hem kontoutdraget i pappersformat. Du kan på ett enkelt och smidigt sätt undvika att debiteras avgiften genom att ansluta dig till betalning via e-faktura. 


Så här ansluter du dig till betalning via e-faktura:

Du ansluter dig för att betala via e-faktura direkt i den internetbank där du är kund. Välj OK-Q8 BANK AB - KORT som betalningsmottagare.

Fördelar med e-faktura

 • Bättre för miljön
  Ingen åtgång av papper i produktionen av din faktura och du är med och bidrar till Vi-skogens arbete om du väljer att betala via e-faktura.

 • Snabbt
  Fakturan skickas direkt till din internetbank och du slipper vänta på att fakturan ska landa i brevlådan på så sätt får du den några dagar tidigare.

 • Smidigt
  Inget krångel med OCR-nummer och alla andra uppgifter som du normalt sätt måste ange vid betalning.

 • Enkelt
  Betala din faktura när som helst var som helst via din internetbank.

Information till dig som delbetalar

Om du väljer att delbetala din faktura tar vi som vanligt ut en administrativ avgift om 25 kronor. Den avgiften kommer att finnas kvar, men byter nu namn från "aviseringsavgift" till "delbetalningsavgift". Det innebär att om du delbetalar och samtidigt betalar via pappersfaktura kommer du debiteras två avgifter. Vi hoppas att det ska göra fakturan tydligare för dig.

Information om E-faktura

Här har vi samlat de vanligaste frågorna om fakturaavgiften och anslutning till e-faktura.
Du är även välkommen att kontakta vår kundservice.

 • Anslut dig till betalning via e-faktura

  För att betala med e-faktura ansluter du dig via den internetbank där du är kund. Sök efter OK-Q8 BANK AB – KORT i listan för mottagare. Var noga med att skriva ut bindestrecket mellan OK och Q8 för att få fram rätt mottagare.

 • Nyttja betalfri månad vid betalning via e-faktura

  När du öppnar och tittar på första sidan av ditt kontoutdrag framgår det om du har möjlighet att nyttja betalfri månad eller inte. Vill du nyttja betalfri månad så kan du strunta i att betala aktuell e-faktura. 

  Vid delbetalning tillkommer delbetalningsavgift och kreditränta. Aktuella räntor, avgifter och villkor  för OKQ8 VISA hittar du här. Aktuella räntor, avgifter och villkor för OKQ8 Betalkort hittar du här.

 • Aviavgift på kontoutdrag i pappersformat

  Väljer du att få hem ditt kontoutdrag i pappersformat tar vi ut en aviavgift på 25 kr. Vi tar ut denna avgift för att få ersättning för de administrativa kostnader som vi har i samband med att skicka ut kontoutdragen i pappersformat. Dessa kostander är t.ex. produktionen av fakturorna och porto. Du kan enkelt undvika avgiften genom att ansluta dig till betalning via e-faktura.

   

  Observera att alla våra kunder som får hem sitt kontoutdrag i pappersformat  debiteras aviavgift på 25 kr. Det gäller även dig som betalar via autogiro men också får hem ditt kontoutdraget i pappersformat. Avgiften är kopplad till att vi har högre administrativa kostnader för att skicka ut kontoutdraget i pappersformat. Därför debiteras du även avgiften då du betalar via autogiro men också får hem ditt kontoutdrag i pappersformat. Om du har e-faktura i kombination med autogiro debiteras du ingen aviavgift. Då får du ditt kontoutdrag skickat till dig via din internetbank så att du kan läsa igenom och kontrollera det. Du gör dock ingen inbetalning via internetbanken utan den sker automatiskt via autogiro. 

 • Förifyllt belopp som visas när e-fakturan blir tillgänglig i internetbanken

  När din e-faktura blir tillgänglig i din internetbank kommer det förifyllda beloppet på betalraden visa din totala utgående skuld och inte lägsta belopp att betala som tidigare varit förifyllt. Detta är något som många kunder har önskat för att det ska bli enklare vid betalning av e-fakturan. Om du vill betala hela din utgående skuld behöver du inte göra något mer än att godkänna din e-faktura. Hela beloppet är redan förifyllt. Vi rekommenderar dig dock att alltid öppna och titta på din e-faktura innan du gör din betalning. Då kan du se och kontrollera alla transaktioner för den aktuella perioden, ta del av information som finns på fakturan m.m.

 • Delbetala din skuld när du betalar via e-faktura

  Du har självklart möjlighet att delbetala din skuld även om du valt att ansluta dig till betalning via e-faktura. Du måste dock alltid betala in minst "lägsta belopp att betala" för aktuell månad. Vill du delbetala din skuld öppnar du din e-faktura för att se vilket belopp du lägst behöver betala in. Ändra därefter det förifyllda beloppet till det du önskar betala innan du godkänner betalningen.

   


  Vid delbetalning tillkommer delbetalningsavgift och kreditränta. Aktuella räntor, avgifter och villkor för OKQ8 VISA hittar du här. Aktuella räntor, avgifter och villkor för OKQ8 Betalkort hittar du här.

 • Så här fungerar det om du har belopp tillgodo när du anslutit dig till betalning via e-faktura

  Har du inte någon skuld aktuell månad är de förifyllda beloppet på din e-faktura 0 kr. Vill du göra en inbetalning går det bra att ändra beloppet och godkänna betalningen. Vill du  inte göra en inbetalning kan e-fakturan arkiveras/kastas efter att sista betaldag passerat