E-faktura

Att betala via e-faktura sparar både tid och pengar och är mer skonsamt för miljön. Här har vi samlat information om e-faktura och fördelarna med att välja det som betalningsmetod.

Så här ansluter du dig till betalning via e-faktura

Du ansluter dig för att betala via e-faktura direkt i den internetbank där du är kund. Välj OK-Q8 BANK AB - KORT som betalningsmottagare.

Fördelar med e-faktura

 • Bättre för miljön
  Ingen åtgång av papper i produktionen av din faktura och du är med och bidrar till Vi-skogens arbete om du väljer att betala via e-faktura.

 • Snabbt
  Fakturan skickas direkt till din internetbank och du slipper vänta på att fakturan ska landa i brevlådan på så sätt får du den några dagar tidigare.

 • Smidigt
  Inget krångel med OCR-nummer och alla andra uppgifter som du normalt sätt måste ange vid betalning.

 • Enkelt
  Betala din faktura när som helst var som helst via din internetbank.

Information om E-faktura

Här har vi samlat de vanligaste frågorna om fakturaavgiften och anslutning till e-faktura.
Du är även välkommen att kontakta vår kundservice.

 • Anslut dig till betalning via e-faktura

  För att betala med e-faktura ansluter du dig via den internetbank där du är kund. Sök efter OK-Q8 BANK AB – KORT i listan för mottagare. Var noga med att skriva ut bindestrecket mellan OK och Q8 för att få fram rätt mottagare.

 • Nyttja betalfri månad vid betalning via e-faktura

  När du öppnar och tittar på första sidan av ditt kontoutdrag framgår det om du har möjlighet att nyttja betalfri månad eller inte. Vill du nyttja betalfri månad så kan du strunta i att betala aktuell e-faktura. 

  Vid delbetalning tillkommer delbetalningsavgift och kreditränta. Aktuella räntor, avgifter och villkor för ditt kort hittar du här: OKQ8 VISA, OKQ8 VISA Debit, OKQ8 Betalkort, OKQ8 Kreditkort.

 • Aviavgift på kontoutdrag i pappersformat

  Väljer du att få hem ditt kontoutdrag i pappersformat tar vi ut en aviavgift på 39 kr. Vi tar ut denna avgift för att få ersättning för de administrativa kostnader som vi har i samband med att skicka ut kontoutdragen i pappersformat. Dessa kostnader är t.ex. produktionen av fakturorna och porto. Du kan enkelt undvika avgiften genom att ansluta dig till betalning via e-faktura.

   

  Observera att alla våra kunder som får hem sitt kontoutdrag i pappersformat debiteras aviavgift på 39 kr. Det gäller även dig som betalar via autogiro men också får hem ditt kontoutdrag i pappersformat. Avgiften är kopplad till att vi har högre administrativa kostnader för att skicka ut kontoutdraget i pappersformat. Därför debiteras du även avgiften då du betalar via autogiro men också får hem ditt kontoutdrag i pappersformat. Om du har e-faktura i kombination med autogiro debiteras du ingen aviavgift. Då får du ditt kontoutdrag skickat till dig via din internetbank så att du kan läsa igenom och kontrollera det. Du gör dock ingen inbetalning via internetbanken utan den sker automatiskt via autogiro. 

 • Förifyllt belopp som visas när e-fakturan blir tillgänglig i internetbanken

  När din e-faktura blir tillgänglig i din internetbank kommer det förifyllda beloppet på betalraden visa din totala utgående skuld och inte lägsta belopp att betala som tidigare varit förifyllt. Detta är något som många kunder har önskat för att det ska bli enklare vid betalning av e-fakturan. Om du vill betala hela din utgående skuld behöver du inte göra något mer än att godkänna din e-faktura. Hela beloppet är redan förifyllt. Vi rekommenderar dig dock att alltid öppna och titta på din e-faktura innan du gör din betalning. Då kan du se och kontrollera alla transaktioner för den aktuella perioden, ta del av information som finns på fakturan m.m.

 • Delbetala din skuld när du betalar via e-faktura

  Du har självklart möjlighet att delbetala din skuld även om du valt att ansluta dig till betalning via e-faktura. Du måste dock alltid betala in minst "lägsta belopp att betala" för aktuell månad. Vill du delbetala din skuld öppnar du din e-faktura för att se vilket belopp du lägst behöver betala in. Ändra därefter det förifyllda beloppet till det du önskar betala innan du godkänner betalningen.

   


  Vid delbetalning tillkommer delbetalningsavgift och kreditränta. Aktuella räntor, avgifter och villkor för ditt kort hittar du här: OKQ8 VISA, OKQ8 VISA Debit, OKQ8 Betalkort, OKQ8 Kreditkort.

 • Så här fungerar det om du har belopp tillgodo när du anslutit dig till betalning via e-faktura

  Har du inte någon skuld aktuell månad är de förifyllda beloppet på din e-faktura 0 kr. Vill du göra en inbetalning går det bra att ändra beloppet och godkänna betalningen. Vill du  inte göra en inbetalning kan e-fakturan arkiveras/kastas efter att sista betaldag passerat