Betala som det passar dig!

OKQ8 VISA ger dig full flexibilitet när det är dags att betala räkningen. Du kan betala allt på en gång eller dela upp din betalning i mindre delar. Välj det som passar dig bäst! Vi erbjuder också tjänsten Betalo, som ger dig möjlighet att göra betalningar och föra över pengar från ditt OKQ8 VISA. 

Betala när det passar dig bäst

Vissa månader, när utgifterna har varit högre än vanligt eller när du vet att står inför ett större köp, kan det vara skönt att kunna dela upp betalningarna i några omgångar. När din faktura landar i brevlådan eller i din internetbank kan du enkelt se vilka alternativ du har när det gäller betalningen av dina köp och hur mycket du behöver betala.

Du väljer alltså själv om du vill betala allt på en gång eller lite i taget. Om du väljer att dela upp din betalning tillkommer ränta och avgifter. Vill du se precis hur mycket det kostar kan du ta del av vår fullständiga prislista här.

Pausa din betalning en månad

Som OKQ8 VISA-kund erbjuder vi också möjligheten till två betalningsfria månader per år. En betalningsfri månad innebär att du inte behöver göra någon inbetalning alls och det framgår på din fakturas inbetalningskort om du har möjlighet att nyttja det eller inte. Tänk bara på att ränta och eventuella avgifter tas ut även om du väljer betalningsfri månad. Nästa gång det är dags att betala fakturan kommer dessa vara inräknade. 

Du kan nyttja betalningsfri månad max två gånger per år, dock inte månaderna direkt efter varandra.

Att betala med e-faktura

Att betala via e-faktura är både snabbt och smidigt, men också bättre för miljön. Du anmäler dig för betalning via e-faktura i din internetbank (sök efter OK-Q8). När du registrerar dig för e-faktura kan det vara bra att veta du även då har möjlighet att dela upp betalningen av din faktura. Du behöver då välja om du vill aviseras total skuld eller lägsta belopp att betala. Om du vill ändra dina inställningar för förvalt belopp, kontakta vår kundservice så hjälper de dig med detta!

Betalo - betala räkningar och skicka pengar med ditt OKQ8 VISA

Genom att ansluta ditt OKQ8 VISA till tjänsten Betalo kan du betala räkningar och skicka pengar både inom och utanför Sverige. Allt detta till en reducerad avgift på endast 0,3% (ordinarie pris 1,9%) av det belopp du betalar eller för över.

Alla betalningar och överföringar samlas på din faktura från OKQ8 Bank i slutet av månaden. Precis som vanligt har du möjlighet att delbetala om du vill. Smidigt, eller hur?

 • Betala räkningar

 • Göra överföringar inom Sverige

 • Skicka pengar utomlands

Så här snabbt och enkelt kommer du igång:

1. Ladda ner appen Betalo i App Store eller Google Play redan idag.

2. Logga in med BankID och anslut ditt OKQ8 VISA.

3. Börja använda Betalo!Ett kreditbelopp om 30 000 kr med en kredit på 12 månader och 5 % avbetalning varje månad ger en effektiv ränta på totalt 17,52 % (maj 2022). För mer information gällande delbetalning och kreditkort vänligen besök okq8.se/kort-lan/visa/fakta-villkor.

Information om insättning, kredit och delbetalning

 • Sätt in pengar på ditt kort

  Du sätter in pengar på ditt kortkonto genom att göra en inbetalning med det OCR-nummer som du hittar i internetbanken och på kontoutdraget som skickas till dig varje månad. 

 • Möjlighet att nyttja betalningsfri månad

  Du som har ett OKQ8 VISA kan ha möjlighet att nyttja två betalningsfria månader under ett år, det framgår på ditt kontoutdrag om du har möjlighet att göra det aktuell månad.


  Du kan nyttja två betalningsfria månader per kalenderår, dock ej två månader i följd (t.ex. april och maj). Du måste ha skött ditt konto enligt villkoren och dina tre senaste betalningar måste vara gjorda utan förseningar för att du ska ha möjlighet att nyttja betalningsfri månad. 


  Det är enkelt att välja betalningsfri månad, du bara låter bli att betala din faktura. Ränta och avgifter utgår när du använder betalningsfri månad och kommer att läggas till på din skuld. Aktuella räntor och avgifter hittar du under fakta och villkor. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta vår kundservice på 020-65 65 65.  

 • Kan man köpa på kredit trots att man har insatta pengar tillgodo på sitt konto?

  Nej, om det finns ett tillgodohavande på kontot dras eventuella köp i första hand från tillgodohavandet. Endast när det inte finns något tillgodohavande på kontot dras köp från den beviljade krediten.


 • Så mycket kan du spara på ditt kortkonto

  Du kan spara upp till 150 000 kr på ditt kortkonto.

 • Betala via Autogiro

  Vill du betala med autogiro skriver du ut en anmälan och skickar till oss. Du kan även kontakta kundservice på 020-65 65 65 så skickar vi hem en blankett till dig.

 • Betala via e-faktura

  Betalar du med e-faktura slipper du aviavgiften för pappersfakturan och spar på miljön. För att ansluta dig till betalning via e-faktura söker du på OK-Q8 på din internetbank. Vi på OKQ8 Bank planterar ett träd för varje kund  ansluter sig till e-faktura, det gör vi i samarbete med biståndsorganisationen Vi-skogen. 

Bli OKQ8 VISA-kund nu!

Att ansöka om OKQ8 VISA tar bara några minuter och du signerar din ansökan med BankID.

Extrakort och ändrad kreditgräns

Har du redan ett OKQ8 VISA och vill ansöka om ändrad kreditgräns eller ett extrakort till någon i familjen?