Visa Secure

 

För att du som kund ska känna dig trygg med att använda ditt OKQ8 VISA eller OKQ8 VISA Debit även vid betalningar på internet ingår tjänsten Visa Secure till ditt kort. Det är en kostnadsfri tjänst som innebär att du identifierar dig med BankID när du ska betala med ditt kort på Internet. Med Visa Secure är det lika enkelt att handla på nätet som vanligt. Skillnaden är att du identifierar dig när du handlar och kan vara säker på att ingen annan använder ditt kort.

Idag är många nätbutiker anslutna till Visa Secure och fler tillkommer löpande. Tjänsten bygger på en global standard som är utvecklad av Visa och skyddar inte bara ditt kort från otillåtet användande, det är även en garant för att hemsidan du handlar från prioriterar betalningssäkerhet.

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna om Visa Secure längre er på sidan. Du är även välkommen att kontakta vår kundservice på telefon 020-65 65 65 på vardagar mellan 08.00 och 17.00.

 • Om tjänsten Visa Secure

  Tjänsten bygger på en global standard utvecklad av Visa och MasterCard. Visa kallar sin tjänst för Visa Secure och MasterCard kallar sin tjänst för MasterCard SecureCode. Två namn för samma lösning med andra ord.

  Visa Secure är en kostnadsfri tjänst som innebär att du som kortinnehavare identifierar dig med BankID vid betalning på Internet. Du som kortinnehavare ombeds identifiera dig med BankID varje gång du köper något över Internet. Med Visa Secure är det lika enkelt att handla på nätet som vanligt. Skillnaden är att du identifierar dig när du handlar och kan vara säker på att ingen annan använder ditt kort. Idag är många nätbutiker redan anslutna till Visa Secure och fler tillkommer löpande. 

 • Om BankID

  BankID är en e-legitimation som  du använder när du behöver styrka din identitet på internet, t.ex. hos banker, myndigheter och vid e-handelsköp.

 • Skaffa BankID

  Du beställer ditt BankID hos din bank (ej OKQ8 Bank). Du behöver också installera BankID säkerhetsprogram/-app som behövs för att ditt BankID ska fungera

 • Identifikation med BankID när du gör köp i nätbutiker

  Du kommer att uppmanas att identifiera dig med BankID när du handlar i en nätbutik som är ansluten till Visa Secure. Alla nätbutiker är i nuläget inte anslutna så i vissa fall kommer du inte att få möjlighet att identifiera dig. Titta på nätbutikens hemsida efter loggorna för Visa Secure.

 • Betalning med våra kort i nätbutiker som inte är ansluta till Visa Secure

   Du kan fortfarande använda ditt kort i nätbutiker som inte är anslutna till Visa Secure. Då sker kortköpet utan identifiering med BankID.

 • Hur innehavare av extrakort verifierar köp med Visa Secure

  Du som är extrakortsinnehavare verifierar köp med ditt kort i nätbutiker med ditt eget BankID.

 • Jag har fått ett mejl från OKQ8 eller Visa Secure där jag ombeds lämna mina användaruppgifter. Går det att lita på?

  OKQ8 eller Visa Secure kommer aldrig att skicka e-post till dig där du ombeds uppdatera dina användaruppgifter. Om du får ett sådant meddelande så rör det sig om ett bedrägeri och du bör omedelbart rapportera det till oss.

 • Spärr av kort för handel på Internet, men fortfarande kan användas i butiker och bankomater

  Vill du spärra ditt kort för internetköp gör du det enkelt och smidigt i vår internetbank.