Bilvård

En ren bil är både säkrare och trevligare att köra. Genom att tvätta bilen regelbundet håller du rosten borta vilket ökar livslängden och andrahandsvärdet på din bil. Dessutom är det roligare att köra i en ren bil. Här hittar du tips på hur du håller din bil ren både invändigt och utvändigt.

Tvätta bilen ansvarsfullt

Undvik att tvätta bilen hemma i trädgården. När du använder avfettning, schampo och andra rengöringsprodukter är det viktigt att du står på en plats där vattnet renas från kemikalier. Våra Tvätta själv-hallar och Snabbtvättar är utrustade med oljeavskiljare som förhindrar att det smutsiga tvättvattnet kommer ut i marken. Dessutom får du tillgång till högtryckstvätt och dammsugare.

Att ha en ren insida är minst lika viktigt som en ren utsida. Det är ju inne i bilen som du spenderar din tid. Därför är det viktigt med en fräsch doft, bra luftkonditionering och lite ordning och reda. Att sitta i en smutsig, illaluktande bil är inte bra för varken hälsan eller humöret. För att hålla dig skärpt under körningen är det bästa en miljö där du trivs och mår bra. Här tipsar vi om invändig rengöring och bilvård.

Tvätta gärna bilen ofta. Regelbunden tvätt förhindrar att rosten får fäste. Tänk också på att aldrig använda en tvättsvamp som hamnat på marken då det riskerar att repa lacken. Det är dessutom bra att skölja ur svampen ofta, så du är helt säker på att inga trista gruskorn finns kvar. Här kan du läsa mer om vad du bör tänka på när du ska tvätta bilen utvändigt.

Produkter inom bilvård och tvätt

Vi har ett stort utbud av tvätt- och bilvårdsprodukter.