Tvätta bilen invändigt

Här har vi samlat fler små tips som kan vara bra att känna till när du ska göra rent din bil invändigt. På många av våra stationer kan du dammsuga bilen och i våra Tvätta själv-hallar får du tillgång till högtryckstvätt så att du kan göra rent dina gummimattor.

Snabba tips

Vinylglansmedel

Om du lägger på ett vinylglansmedel på dina paneler, kom ihåg att INTE använda det på ratt, växelspak, handbroms, pedaler eller gummimattor eftersom de blir extremt hala.

Tvätta läderratt

Det är lätt hänt att missa ratten när du städar bilen. Använd enkelt en disktrasa med ljummet vatten och diskmedel. Torka sedan torrt med en handduk eller mikrofiberduk.Tvätta säkerhetsbälten

När du tvättar dina säkerhetsbälten är det bra att kolla i instruktionsboken. Men vanligtvis fungerar det bra med bara såpa och vatten. Det viktiga är att de hinner torka innan du använder dem igen. Ett tips är att spänna ut bältena maximalt, fästa en kraftigare pappersklämma uppe vid rullen och torka av dem ordentligt.

Om säkerhetsbältena ofta krånglar så kan du:

  1. Tvätta dem med en mild tvållösning
  2. Låt dem torka och spraya dem sedan med OKQ8 Silikonspray
  3. Dra och släpp ett par gånger så blir säkerhetsbältena som nya

Produkter för invändig tvätt

På OKQ8 hittar du ett stort utbud av produkter som du kan använda när du ska göra rent din bil invändigt. Fråga gärna om du vill ha hjälp!

Glosser Våtservetter Clean-up Wipes

Glosser Clean Up Wipes

69,00 kr

Köp

Sonax Mikrofiberduk for interior

Sonax Microfiberduk Interiör

59,00 kr

Köp

Glosser Vatservetter Vinyl Wipes

Glosser Vinyl Wipes

69,00 kr

Köp

Sonax Car Interior Cleaner

Sonax Car Interior Cleaner

149,00 kr

Köp