Torka bilen efter tvätt

En bil bör aldrig stå och självtorka i solsken. Självtorkning kan leta till torkfläckar och det är aldrig snyggt. Använd sämskskinn, mikrofiberduk eller våtskrapa för att torka rent. 

Torka torrt

När du tvättat bilen, kom ihåg att torka riktigt torrt runt dörrlister, baklucka och huv. På så sätt undviker du att vatten ligger kvar och orsakar rost. Är det vinter är det extra viktigt att torka bilen ordentligt så att vattnet inte fryser. Smörj gärna listerna med ett siliconstift för att undvika att dörrarna fryser fast. Tänk även på att smörja låsen vintertid efter tvätt.

Förr i tiden kunde man använda tidningspapper för att torka rutorna eftersom trycksvärtan innehöll bly. Idag är det däremot torkduk eller mikrofiberduk som gäller. Du kan också använda våtservetter/ wipes som är anpassade för glasrengöring. Tips på vägen

Det kan vara smart att förvara en liten flaska med fönsterputs i bilen, du vet aldrig när du kommer att behöva det. Det är ju trots allt fler rutor än förarens som mår bra av att vara rena. Fram- och bakruta kan du enkelt spola rent med lite spolarvätska, men glöm inte sidorutorna. De är bra att ha rena när du ska backa, köra om eller helt enkelt bara hålla koll på trafiken runt omkring.

Produkter för att torka bilen

Använd sämskskinn eller en mikrofiberduk så får du ett jämnare resultat samtidigt som det är mjukt och skonsamt mot lacken.


Sonax Mikrofiberduk for lack och exterior

Sonax Microfiberduk Lack & Exteriör

59,00 kr

Köp