Tvätta däck

Gummi är en färskvara. Om du tar hand om dina däck så håller de också längre. Ett tips är att tvätta däcken i samband med däckbytet. Tvätta dina "gamla" däck innan du lägger undan dem så har du rena och fina däck när det är dags att byta tillbaka.

Så rengör du dina däck

  1. Börja med att spraya på fälgrengöring på fälgarna, låt verka och skölj sedan av, gärna med en högtryckstvätt.

  2. Borsta däcken med en däck eller diskborste så du får rent även i spåren.

  3. Torka däcken torra med en microfiberduk eller trasa.

  4. För extra svärta och glans, använd gärna ett däckglansmedel. Torka sedan av eventuellt överskott.

Använd aldrig rengöringsmedel som innehåller lösningsmedel eller oljor när du rengör dina däck eftersom det kan skada gummit. Rent vatten, tvål eller flytande tvättmedel fungerar bäst.

På OKQ8 hittar du en rad olika produkter för att rengöra och behandla dina däck och fälgar. Använd någon av dessa i samband med att du tvättat däcken så bevarar du looken av nya däck.


Tänk på miljön

Varje gång du ska tvätta däck, mattor eller bil, och ska använda dig av olika typer av kemikalier, är det viktigt att du gör det på en säker plats. Det är inte tillåtet att tvätta hemma i trädgården där smutsigt vatten kan rinna ner och nå grundvattnet. I våra Tvätta själv-hallar kan du känna dig trygg och miljövänlig. Först och främst får du en privat tvättplats där du kan tvätta i lugn och ro. För det andra är hallarna utrustade med oljeavskiljare som ser till att det farliga vattnet inte rinner ut i marken.


Produkter för däcktvätt

Hos oss på OKQ8 hittar du produkter som får dina däck att glänsa och må bättre. Testa någon av våra produkter så bevarar du nylooken.

Turtle Tyre Shine

Turtle Wax Tyre Shine

135,00 kr

Köp

Kungs Falgborste Kombi

Kungs Fälgborste Kombi

49,00 kr

Köp