Tvätta motorrum

Det kan bli dyrt att reparera grejer i motorrummet om det kommer in vatten och kemikalier på fel ställen, så se till att vara säker på din sak innan du kör igång. Är du osäker bör du lämna in bilen för en komplett motortvätt. Kontakta din närmaste OKQ8 Bilverkstad om du vill veta mer.

Så tvättar du motorrummet

1. Kall motor

Motorn ska vara sval innan du kör igång med tvätten, i värsta fall händer det att avfettningen bränner och missfärgar plastdetaljer.

2. Täck eldetaljer

Börja med att täcka över fördelarlock, generator och eldetaljer, förslagsvis med plast. Allra viktigast är att du täcker över säkringsboxen.

3. Spraya

Använd avfettning bara om det verkligen behövs. Ett tips är att använda en mjuk borste för att komma åt överallt med avfettningen.

4. Spola rent

Spola rent. Använder du högtryck är det viktigt att det inte blir ett för högt tryck mot motorn, och sikta aldrig strålen mot kylarens flänsar.

5. Torka torrt

Nu är det dags att torka torrt! Helst ska du torka motorn torr med hjälp av lufttryck eftersom vattnet då inte har en chans att stanna kvar.

6. Klar

Klar. Nu är du redo att tuta och köra med en ren och fräsch motor under huven. En ren motor lever längre så tvätta gärna motorrummet regelbundet.

Produkter

Med rätt produkter får du en ren och pigg motor som håller längre. Hos oss på OKQ8 hittar du tvättprodukter för att rengöra din motor.

OKQ8 Naturavfettning Färdigblandad 1 liter

OKQ8 Naturavfettning Färdigblandad

89,00 kr

Köp

OKQ8 Naturavfettning Koncentrat 1L

OKQ8 Naturavfettning Koncentrat 1 liter

79,00 kr

Köp