Fler smarta tips inom miljö

Det finns mycket du kan göra för miljön, inte bara när det gäller att välja rätt bil eller drivmedel. Visste du att du kan spara på både bränsle och miljö genom att regelbundet kontrollera lufttrycket i dina däck? Här listar vi några korta tips.

Snabba tips

Rätt lufttryck

Kontrollera ofta att du har rätt däcktryck så sparar du på både bränsle och miljö. En gång i månaden är en bra tumregel. De flesta bilar har lufttryck angett på insidan av tanklocket. Här kan du läsa mer om lufttryck i däck.

Packa och lasta

Visste du att lasten i din bil spelar en avgörande roll i hur mycket din bil påverkar miljön? Så, enklaste miljöinsatsen i världen, lasta alltid så lätt som möjligt. Här kan du läsa mer om hur du lastar din bil eller ditt släp.

Håll hastigheten

Att köra lagligt är inte bara säkrare, det är också bättre för miljön. Kör du 110 km/h på en 90-väg så ökar du bränsleförbrukningen med 20%. Det är siffror som Trafiksäkerhetsverket har räknat ut. Kör försiktigt!

Tomgångskörning

Med tomgång menas att motorn är igång men bilen står stilla, exempelvis när du blir stående i köer i samband med rusningstrafik eller broöppning. Det är mycket bättre för miljön att stänga av motorn istället för att stå på tomgång.

Miljövänliga alternativ

Hos OKQ8 kan du tanka hållbara drivmedel som biogas, el och Diesel Bio HVO. Vi har också miljövänliga produkter för dig som vill tvätta bilen i hallar utrustade med reningsverk och oljeavskiljare.

Ett annat miljövänligt alternativ är att cykla. På alla våra bemannade stationer kan du pumpa din cykel direkt på stationsplan och många stationer säljer även cykeltillbehör. Välkommen!