På bilsemester

Det är inte alla som flyger när de ska på semester, många väljer t.ex. att bila. Oavsett om du ska bila i Sverige eller utlandet finns det vissa saker du bör känna till. Här hittar du tips på hur du får en trevligare och säkrare bilsemester.

Välj ett ämne

Bila i Europa

Ska du ut och bila i Europa? Här hittar du information och tips som kan vara bra att veta inför din resa. Vi tipsar om sträckor du bör undvika, vad du måste ha med dig och viktiga telefonnummer du bör spara ner innan du reser.

Tips till baksätet

Vi ger dig tips på olika billekar, saker som kan vara bra att ha med i ditt reseapotek och hur du minskar risken för åksjuka. Dessutom ger vi tips på hur du får den långa bilfärden att bli smidigare och roligare för dina barn.

Rastplatser och vägkrogar

Ska du köra långt? Tänk på att det alltid är säkrare att köra bil på dagen om du ska ut på en långkörare. Dessutom rekommenderar vi att du aldrig kör mer än 2,5 till 3 timmar utan att ta en ordentlig bensträckare. Därför tipsar vi här om bra rastplatser och vägkrogar för dig som ska åka långt.

Fler tips inför bilsemestern

Underhållning

Att ha bra underhållning är viktigt för både kropp och själ, tänk därför igenom underhållningen innan du kör iväg på långresor. En bra ljudbok eller spellista kan vara ett underbart sällskap.

Packa smart

Ska du bo på hotell efter vägen kan det vara klokt att packa sakerna i flera mindre väskor istället får några få stora. På så sätt slipper du släpa en massa tunga väskor i onödan.

Ladda mobilen

Se till att mobilen alltid är med dig i bilen och att den är fulladdad. Det kan också vara bra att ha en extra mobilladdare eller powerbank liggandes i bilen om du blir stående längs vägen.