Rastplatser och vägkrogar

Det finns mycket att upptäcka i vårt avlånga land. Natursköna områden, museer och historiska byggnader är bara några exempel. För dig som vill ge dig ut och upptäcka vad Sverige har att erbjuda kan vi här tipsa om populära rastplatser och vägkrogar.

Sveriges bästa rastplatser och vägkrogar

Tänk på att aldrig köra mer än 2,5 till 3 timmar utan att ta en ordentlig paus. Det är viktigt för både kropp och knopp. Du blir både piggare och gladare med lite friskluft och något tilltugg. Kaffe är ett sätt att få snabb energi. Tänk bara på att desto mer du dricker, desto oftare behöver du stanna igen.

Ibland vill man bara komma fram när man är ute på vägarna och ibland har man tid över till att lyxa till det lite. Den ansedda restaurangguiden White Guide har gjort en lista över vägkrogar i Sverige som är värda ett besök. Här hittar du den fullständiga listan.

Planerar du att bila långt i Sverige? Då bör du också planera att pausa ofta. Här är en lista som Motormännen har gjort över Sveriges bästa rastplatser 2018.

Hitta närmaste station

Om du behöver ta en paus är du såklart alltid välkommen in till oss på OKQ8. Vi finns på över 700 platser i landet och har över 300 bemannade stationer. Hos oss kan du bland annat avnjuta en rykande kopp kaffe, använda en kundtoalett eller lufta däcken innan du åker vidare på din resa. Vi erbjuder också korv, hamburgare, sallader och nybakade fikabröd. Välkommen in till oss!