Nackstöd

Det är viktigt att sitta bra när du kör bil så att du inte får nack- eller ryggskador. Kanske behöver du en extra nackkudde. Men trots en bra körställning får du inte glömma bort att ta pauser med jämna mellanrum. På OKQ8 kan du exempelvis tanka bilen, ta en kaffe och gå på toaletten.

Ställ in nackstödet

Var noga med att ditt nackstöd är rätt inställt och att sätet är vinklat i en bra position. Om du delar bil med en annan förare som är kortare än du är det lätt hänt att glömma bort nackstödet så var noga med att se till att ditt nackstöd är rätt inställt innan du kör iväg. Ett tips för att ge bäst effekt är att stödet ska vara i nivå med ditt bakhuvud. Vid eventuell krock ska nacke och huvud inte böjas vid inbromsning, det kan bidra till nackskador som kan vara livet ut.

Om nackstödet skakar när du kör bilen, eller om ratten vibrerar, kan det vara tecken på att dina hjul inte är balanserade. Om du inte har verktygen eller möjligheten att fixa det själv, kontakta en verkstad så får du hjälp.

OKQ8 Bilverkstad

Har du problem med ett skakigt nackstöd, vibrerande ratt eller något annat som stör din körning? Då rekommenderar vi ett besök hos några av våra 90 bilverkstäder. OKQ8 Bilverkstad har generösa öppettider och kan hjälpa dig med allmän service eller reparationer. Vi har öppet sju dagar i veckan för att kunna passa just dina behov.