Tvätt och bilvård

En ren bil är både säkrare och trevligare att köra. Genom att tvätta bilen regelbundet håller du rosten borta vilket ökar livslängden och andrahandsvärdet på din bil. Dessutom är det roligare att köra runt i en ren bil. Det är också viktigt att hålla rent inne i bilen, både för din och passagerarnas trivsel.

Här hittar du tips på hur du håller din bil ren både invändigt och utvändigt. Och du, glöm inte att tvätta under huven också så bilens alla delar håller sig rena och fräscha.
Välj ett ämneAtt ha en ren insida är minst lika viktigt som en ren utsida. Det är ju inne i bilen som du spenderar din tid. Därför är det viktigt med en fräsch doft, bra luftkonditionering och lite ordning och reda. Att sitta i en smutsig, illaluktande bil är inte bra för varken hälsan eller humöret. För att hålla dig skärpt under körningen är det bästa en miljö där du trivs och mår bra. Här tipsar vi om invändig rengöring och bilvård.
Tänk på miljön

Undvik att tvätta bilen hemma i trädgården. När du använder avfettning, schampo och andra rengöringsprodukter är det viktigt att du står på en plats där vattnet renas från kemikalier. Våra Tvätta själv-hallar är utrustade med oljeavskiljare som förhindrar att det smutsiga tvättvattnet kommer ut i marken. Dessutom får du tillgång till hinkar och högtryckstvätt. Hitta din närmaste station på okq8.se.

Hitta din närmaste station