Tvätta motorrum

Här kan du lära dig grunderna när det gäller tvätt av motorrummet. Kom ihåg att det kan bli dyrt att reparera grejer om det kommer in vatten och kemikalier på fel ställen, så du behöver vara rätt säker på din sak innan du kör igång. Är du det minsta osäker bör du lämna in bilen för en komplett motortvätt. Kontakta din närmaste OKQ8 Bilverkstad om du vill veta mer.

Så tvättar du motorrummet

1. Kall motor

Motorn ska vara sval innan du kör igång med tvätten, i värsta fall händer det att avfettningen bränner och missfärgar plastdetaljer.

2. Täck eldetaljer

Börja med att täcka över fördelarlock, generator och eldetaljer, förslagsvis med plast. Allra viktigast är att du täcker över säkringsboxen.

3. Spraya

Använd avfettning bara om det verkligen behövs. Ett tips är att använda en mjuk borste för att komma åt överallt med avfettningen.

4. Spola rent

Spola rent. Använder du högtryck är det viktigt att det inte blir ett för högt tryck mot motorn, och sikta aldrig strålen mot kylarens flänsar.

5. Torka torrt

Nu är det dags att torka torrt! Helst ska du torka motorn torr med hjälp av lufttryck eftersom vattnet då inte har en chans att stanna kvar.

6. Klar

Klar. Nu är redo att tuta och köra med en ren och fräsch motor under huven. En ren motor lever längre så ett tips är att tvätta motorrummet regelbundet.

Produkter

Med rätt produkter får du en ren och pigg motor som håller längre. Hos oss på OKQ8 hittar du tvättprodukter för att rengöra din motor.

OKQ8 Motortvatt

OKQ8 Motortvätt

76,00 kr

Köp

Turtle Engine Clean

Turtle Engine Clean

79,00 kr

Köp

OKQ8 Naturavfettning fardigblandad

OKQ8 Naturavfettning färdigblandad

62,00 kr

Köp

OKQ8 Naturavfettning Koncentrat 1L

OKQ8 Naturavfettning Koncentrat 1L

65,00 kr

Köp