Bilbatteri

Vi tipsar även om hur du tar hand om ditt bilbatteri, öka säkerheten och få ut maximalt av ditt batteri. Glöm inte att med jämna mellanrum kontrollera att ditt bilbatteri sitter stadigt i sin hållare. Det är ett superenkelt sätt att höja driftsäkerheten.


Så underhåller du ditt bilbatteri

Få ut maximalt av ditt bilbatteri genom att hålla kontaktytorna mellan batteriets poler (plus och minus) och pol-skorna (bilens kablar) så rena som möjligt. Borsta bort oxid med stålborste och smärgelduk. Smörj med en klick polfett.

Undvik överansträngning

Om du har ett svagt batteri som inte startar motorn vid första försöket, vänta någon minut och låt batteriet återhämta sig lite innan du försöker igen. Annars riskerar du att överanstränga batteriet.

Ladda batteriet

Genom att ladda batteriet förlänger du livslängden. Kör du dessutom mest korta sträckor hinner ditt batteri aldrig att laddas tillräckligt och livslängden förkortas avsevärt. Tag därför för vana att underhållsladda ditt batteri 1 gång i kvartalet. 

Om du vill veta konditionen på ditt batteri kan du komma in till oss på OKQ8 så hjälper vi dig med ett batteritest som visar hur ditt batteri mår.

Tips inför vintern

Ska du inte använda din bil under vintern? Då kan det vara bra att sätta batteriet på underhållsladdning. Har du inte möjlighet till det så ladda åtminstone upp batteriet ordentligt innan avställning. Ett dåligt laddat batteri riskerar det att frysa sönder och spricka, vilket kan ge tråkiga frätskador på bilen. 

Produkter inom bilbatteri

Fråga oss om du behöver hjälp med att hitta rätt bilbatteri till din bil.

OKQ8 Bilbatteri SX 72Ah

OKQ8 Bilbatteri SX 72Ah

1.849,00 kr

Köp