Motorolja

Med rätt olja i motorn mår din bil bättre och lever längre. Välj en olja med högre prestanda på vintern som fungerar bättre vid kallstarter. Ge motorn en boost med en bränsletillsats från STP, som ökar prestandan och samtidigt rengör systemet. Vi hjälper dig att hitta rätt olja för din bil.

Vilken motorolja ska du välja?

Visste du att en bra olja kan sänka bränsleförbrukningen? Det är hur enkelt som helst att hitta rätt motorolja till din bil genom att använda oljeguiden. Skriv in ditt registreringsnummer så får du förslag på rätt motorolja som passar just din bil. Vill du ge din bil en boost kan du även ha i en bränsletillsats från STP.

Byt olja ofta

Byt gärna olja minst en gång per år och helst på hösten. Det är en billig försäkring som ger lägre bränsleförbrukning och mindre slitage. Kontrollera att du har tillräckligt med olja genom att titta på oljestickan med jämna mellanrum.

Eftersom gammal olja kan ligga kvar på stickan måste du torka av den innan du kan mäta den aktuella nivån. Ta upp stickan, torka av den med en bit papper, stoppa ner stickan igen och ta sedan upp den igen.Bra att veta

Motoroljans färg

Det går inte att se på färgen på motoroljan för att avgöra dess kvalitet. Den olja som finns i motorn tar upp sotpartiklar och kan därför ofta vara mörk. Men det betyder inte att den är sämre för det, fråga oss om du är osäker på hur din olja mår.

Motoroljans mängd

Är du osäker på hur mycket olja du behöver fylla på? Oftast är det en liter olja mellan max- och minimumstrecken på oljestickan. Om oljelampan lyser är ett tips att köpa två liter för säkerhets skull. Glöm inte att ta en engångstratt i butiken så du inte spiller.

Produkter inom motorolja

Hos oss på OKQ8 kan vi hjälpa dig med rätt olja till din bil. Säg bara ditt registreringsnummer i kassan så fixar vi resten!