Vinter

Under vintern är det viktigt att hålla koll på mönsterdjup, glykol och väderlek. Visste du t.ex. att lufttrycket i däcken minskar när det blir kallt? Med fel lufttryck slits däcken och bilen blir svårare att hantera. Ett annat tips är att använda små rattrörelser, undvika hårda inbromsningar och undvika att köra med farthållare.

Välj ett ämne

Här kan du välja att läsa om vinterväglag, vindruta och ta del av fler tips som kan vara bra att känna till när du ger dig ut på vägarna i vinter. Vi tipsar bland annat om frostskydd och vilka torkarblad som passar bäst när det är kallt.

Glykol på vintern

Glykol används som frys och korrosionsskydd för motorn och späs ut med vatten. Om du blandar 50% glykol och 50% vatten får du det bästa skyddet, det innebär ett frysskydd på cirka 40 minusgrader. Förutom att den förhindrar att kylarvätskan fryser, skyddar glykol också motorn mot korrosion och rost. Glykol höjer kokpunkten på kylvattnet vilket innebär att motorn inte kokar lika lätt.

Det finns olika typer av glykol anpassade för olika motortyper. I instruktionsboken hittar du information om vilken glykol som passar till just din bil. Fråga oss på OKQ8 om du är osäker så hjälper vi dig att få fram rätt alternativ till din bil.

Produkter ur vårt vintersortiment

OKQ8 Glykol Koncentrerad 4L

OKQ8 Glykol Koncentrerad 4L

289,00 kr

Köp