Vinter

Under vintern är det viktigt att hålla koll på mönsterdjup, glykol och väderlek. Visste du t.ex. att lufttrycket i däcken minskar när det blir kallt? Med fel lufttryck slits däcken och bilen blir svårare att hantera. Ett annat tips är att använda små rattrörelser, undvika hårda inbromsningar och undvika att köra med farthållare.

Glykol på vintern

Glykol används som frys och korrosionsskydd för motorn och späs ut med vatten. Om du blandar 50% glykol och 50% vatten får du det bästa skyddet, det innebär ett frysskydd på cirka 40 minusgrader. Förutom att den förhindrar att kylarvätskan fryser, skyddar glykol också motorn mot korrosion och rost. Glykol höjer kokpunkten på kylvattnet vilket innebär att motorn inte kokar lika lätt.

Det finns olika typer av glykol anpassade för olika motortyper. I instruktionsboken hittar du information om vilken glykol som passar till just din bil. Fråga oss på OKQ8 om du är osäker så hjälper vi dig att få fram rätt alternativ till din bil.

Skäm bort bilen i vinter

Vi har produkterna för en säkrare vinterkörning. De produkter som passar just din bil hittar du enkelt genom att fylla i din bils registreringsnummer.

Glykol

Se till att kolla kylarvätskan inför vintern. Vår personal står redo för att kontrollera fryspunkten på din glykol.

Torkarblad

Nya blad förbättrar säkerheten i mörkret. Vi hjälper dig att hitta rätt blad och byter de också åt dig.

Bilbatteri

Batteriet är motorns hjärta. För oss är det viktigt att du hittar rätt batteri för just din motor.