Snabbladdning elbil

Vill du snabbladda din elbil? Hos oss hittar du snabbladdare på ett fyrtiotal stationer runt om i landet. På många stationer erbjuder vi även supersnabbladdare. Varmt välkommen!

Hitta närmaste laddstation

Med appen OKQ8 Elbilsladdning kan du ladda på fler än 1000 laddstationer runt om i landet, varav många snabbladdare.

Vi bygger just nu ut Sveriges största nätverk för supersnabbladdning och 2026 hittar du över 800 laddpunkter på 300 OKQ8-stationer över hela Sverige.

Snabbladda billigare

Du tjänar på att bli laddkund hos oss på OKQ8. Det enda du behöver göra är att registrera ett konto i appen OKQ8 Elbilsladdning eller skaffa ett Företagskort.

Pris ladda elbil på laddstation

 

Typ Pris
OKQ8 Företagskort
Snabbladdning 150 kW 5,59 kr/kWh
Snabbladdning 50 kW 5,29 kr/kWh
Destinationsladdning AC 3,40 kr/kWh
Registrerad användare app/webb
Snabbladdning 150 kW 5,59 kr/kWh
Snabbladdning 50 kW 5,29 kr/kWh
Destinationsladdning AC 3,40 kr/kWh
Engångsbetalning app/webb
Snabbladdning 150 kW 5,59 kr/kWh
Snabbladdning 50 kW 5,29 kr/kWh
Destinationsladdning AC 4,42 kr/kWh
Kreditkortsläsare på laddstation
Snabbladdning 150 kW 5,79 kr/kWh

Priserna som anges i tabellen på den här sidan gäller endast för OKQ8:s egna laddare i Sverige. Genom att vara laddkund hos OKQ8* får du tillgång till över 1000 laddplatser i Sverige och över 10 000 i övriga Europa. Respektive ägare för laddstationerna sätter sina egna priser.


* Med laddkund avses de som har OKQ8 Företagskort Business Basic El eller har registrerat ett konto i appen OKQ8 Elbilsladdning.

Vanliga frågor om snabbladdning

Här har vi svarat på några vanliga frågor om snabbladdning av elbil.

Hur lång tid tar det att snabbladda en elbil?

Det tar normalt ca 20-30 minuter att snabbladda din elbil på någon av våra stationer. På många av våra stationer hittar du även supersnabbladdare som kan ladda din bil på 10-15 minuter.

Att snabbladda bilen på station sparar mycket tid. Om du laddar bilen hemma med en laddbox tar det ca 6-10 timmar och om du laddar på jobbet tar det ca 2-6 timmar.

Var kan man snabbladda sin elbil?

Laddstolpar med en effekt på 50 kW och över brukar kallas snabbladdare och hittas oftast på stationer. En högre effekt medför snabbare laddning och är perfekt för dig som behöver ladda bilen längs vägen när du är ute och kör.

Snabbladdning eller supersnabbladdning - vad är skillnaden?

Det tar normalt 20-30 minuter att snabbladda din elbil. Med supersnabbladdning laddar du på 10 -15 minuter (ungefär den tid det tar att stanna till och ta en liten bensträckare och köpa en korv under bilresan).

Vad kostar det att snabbladda sin elbil?

Aktuell prisinformation hittar du här: prisinformation om vår snabbladdning hittar du här.

Kan jag snabbladda min elbil hemma?

För att kunna snabbladda hemma krävs stora effekter, vilket få hushåll har. Eftersom de flesta bilar ofta står parkerade en längre tid vid hemmet rekommenderas en laddbox, som laddar bilen på mellan X och Y timmar. Här hittar du riktigt bra alternativ av laddboxar till hög kvalitet som OKQ8 erbjuder.

 

 

Var laddar du?

Ladda hemma

Med en laddstation hemma kan du ladda snabbare än med bilens medföljande laddare. Med högre laddeffekt än med ett vanligt uttag och med en uppkopplad laddbox från OKQ8 kan du dessutom styra och övervaka din laddning smidigt och säkert på distans.

Ladda på jobbet

Att ladda bilen på jobbet blir alltmer eftertraktat. Vi hjälper till med både rådgivning och installation.

Ladda i bostadsrättsföreningen

Många bostadsrättsföreningar installerar laddstationer för effektiv och snabb laddning.

OKQ8 blir ledande inom supersnabbladdning

Nu bygger vi tillsammans med Skellefteå Kraft supersnabbladdare över hela Sverige, allt för att fler ska kunna gå över till eldrivet. Vi är stolta att tillsammans med Skellefteå Kraft, skapa förutsättningar för laddinfrastrukturen och möjliggöra supersnabb laddning längs Sveriges vägar.

Elektrifieringen av den svenska bilflottan går snabbt och behovet att kunna ladda bilen längs vägen ökar hela tiden. I samarbete med Skellefteå Kraft kommer vi därför att etablera supersnabbladdare på fler än 300 stationer runt om i landet de närmaste åren, vilket blir det största och mest omfattande nätverket i Sverige.

Den gemensamma satsningen på minst 1 100 laddpunkter på cirka 400 stationer längs vägarna omfattar både Sverige och Danmark. Effekterna kommer att ligga från 150 kW, jämfört med dagens vanligaste snabbladdning på 50 kW. Det innebär att en bil kan laddas för ungefär ytterligare 25 mil på tiden det tar att köpa en fika, besöka toaletten och ta lite luft, cirka 20 minuter.

Vi satsar stort och med full kraft. Dagens laddbara bilar behöver egentligen inte så höga kW-tal som 150 kW, men vi vill leda utvecklingen att göra det enkelt att välja elektrifierat både nu och i framtiden – det här är ett viktigt steg i omställningen till fossilfrihet.

 

Läs gärna mer här om hur OKQ8 blir ledande inom supersnabbladdning

Vår app OKQ8 Elbilsladdning

Hitta till närmsta laddstation genom vår app.

Ladda ner appen från Appstore

Ladda ner appen från Google Play