Kör bulkdiesel direkt till kunderna

"Korta beslutsvägar, en öppen dialog och en trygg samarbetspartner är några viktiga orsaker till att jag tog klivet till att bli auktoriserad bulkåterförsäljare åt OKQ8"

Jan Skogqvist, VD och ägare till Skogqvist Olje & Transport

 

Skogqvist Olje & Transport har säte i Råneå några mil utanför Luleå beläget centralt i Norrbotten.  Företaget har sex stycken tankbilar som bemannas av en dryg handfull anställda som förser Norrbotten med bulkdiesel.

Drygt 20 års samarbete med OKQ8 
Jan Skogqvist startade firman 1991 tillsammans med sin far Lorentz Skogqvist och driver i dag företaget tillsammans med sin fru Cathrine. Efter mer än 20 års samarbete med OKQ8 är han sedan några år auktoriserad återförsäljare åt OKQ8.

- Att vara auktoriserad åt OKQ8 ger mig fördelen att jag kan leverera de produkter mina kunder vill ha och behöver för att kunna driva sina verksamheter. Kundfördelen med att ta hem bränsle är att du ofta får ett bättre pris. Dessutom får du det levererat hem precis dit du vill, säger Jan Skoqqvist.

Bland kunderna finns ett brett spann, från privatpersoner till stora industrier. Bönder, åkerier, hästägare, skogsindustrin och krossar är några av kundgrupperna. Verksamheter som förstås inte klarar sig utan bränsle.

- OKQ8 är en stark pjäs att ha i ryggen för att vi ska kunna vara flexibla och ge snabba lösningar när det gäller att transportera bulkdiesel.

Produkter med hög kvalitet
För Jan Skogqvist betyder samarbetet också att han kan leverera rätt produkter med rätt kvalitet. 

– Här uppe är logistiken en stor utmaning. Glest befolkat, långt mellan samhällena.
Och det gäller att ha hög fyllnadsgrad på bilarna för att kunna hålla konkurrenskraftiga priser.
 
Vid kyla är temperaturdifferenser vid varm lastningstemperatur och kall lossning ett stort problem. Bränslet krymper mycket i volym vid temperatursänkning.

– Vintertid har vi högsta kvalitet på bränslet för att eliminera driftstopp eftersom kvicksilvret kan krypa under minus 40 grader.

Hög servicenivå
Han menar också att samarbetet med OKQ8 ger honom möjlighet att hålla en hög servicegrad.

– Det blir mer kostnadseffektivt att jag har egna bilar och köper direkt från leverantören utan några mellanhänder.

Hans företags framgångar bygger på hans fantastiska medarbetare som alltid ställer upp. Jan Skogqvist konstaterar att det gör att han kan skämma bort kunderna med snabba leveranser.  

– Vi är duktiga på akuta leveranser. Vår fantastiska personal levererar i ur och skur. Och mina kunder uppskattar att de kan ringa mig och få direkt svar när vi kan leverera diesel. Det tror jag många skriver under på. Det är faktiskt inte ovanligt att kunder ringer och vi kör ut bulkdiesel till dem samma dag, intygar Jan Skogqvist.

Samarbetet med OKQ8 gör det möjligt att hålla en hög servicegrad

Se film med Jan Skogqvist, auktoriserad bulkåterförsäljare i Norrland som levererar bränsle till bönder, åkerier, hästägare, skogsindustri och krossverksamhet.