Samarbete som ger en smidig lösning för lantbrukare

Lantbrukaren Anders Wernestad i Lillkyrka utanför Enköping uppskattar Lantmännens samarbetsavtal med OKQ8, som ger honom bra rabatter och en smidig hantering av diesel.

– När jag beställer diesel ringer jag direkt till OKQ8 och sedan har jag den hemma inom tre dagar. Dieseln kommer hit med tankbil och chaufförerna fixar allt själva. De tankar i min tank och sedan är det färdigt. Det tycker jag är smidigt, berättar Anders Wernestad. 

Dieseln använder han till sina traktorer och traktorgrävare, men även till pickupen i lantbruket. 

Orderdagens pris gäller hela veckan
– Om jag beställer diesel i veckan har jag orderdagens pris. Det är en trygghet att veta att orderdagens pris, som jag får via sms när jag beställt, gäller hela veckan. Och vi har även förmånen att få återbäring från Lantmännen.

 

Samarbetet mellan Lantmännen och OKQ8 är en destillataffär där Lantmännen erbjuder en rad olika drivmedel och eldningsolja. OKQ8 kan leverera ett brett sortiment med både traditionella produkter samt produkter med inblandning av förnybara råvaror. BioZ innehåller förnybar diesel utan RME och GoEasy Diesel upp till 42 procent förnybar diesel. Dessutom finns eldningsolja med lågt svavelinnehåll. 
 
Naturligt att samarbeta med OKQ8
 
– Att samarbeta med just OKQ8 kändes naturligt, dels då deras produktutbud och serviceerbjudande matchar våra behov, dels då deras hållbarhetsfokus på ett bra sätt lever upp till våra egna höga krav inom hållbarhetsfrågorna, säger Helena Häggblad, produktchef specialvaror på Lantmännen. 
 
Hon berättar att en hög servicenivå varit en viktig drivkraft i det nya samarbetet och förutom ett brett produktutbud ges också en rad andra tjänster som är fördelaktiga för kunden.
 
 – Till skillnad från många andra leverantörer är det orderdagens pris som gäller, även om priset förändrats till leveransdagen, vilket ger kunden en trygghet i vilket pris som gäller, fortsätter Helena Häggblad.
 
 Bred verksamhet
 
Anders Wernestads verksamhet består av spannmålsodling och en del skogsverksamhet.  På gården driver även hans sambo hästverksamhet, med ridskola och uthyrning av hästar och stallplatser. 
 
Anders Wernestad intygar att hans drivkraft som lantbrukare är att ständigt försöka förbättra det han gör. 
– Att få det att växa bättre. Att få mitt företag att gå bättre. Det är ju det vi lever på. Därför är det förstås extra viktigt för mig att kunna utnyttja såna här samarbeten – som så klart även är en bra möjlighet för framtidens lantbrukare.

"Det är en trygghet att veta att orderdagens pris, som jag får via sms när jag beställt, gäller hela veckan"

Se filmen med Anders Wernestad på hans gård i Lillkyrka