Q8Oils smörjmedel

Hos oss får du en personlig kontakt för alla dina behov av smörjmedel. Med över 200 högpresterande smörjmedel, rådgivning, teknisk support samt säkra leveranser ser vi till att du kan optimera din produktion.

Fördelar för dig som smörjmedelskund

Vi hittar rätt smörjmedel för dig

Egen forskning, utveckling och produktion

Mer miljövänliga produkter

Teknisk rådgivning

Beställ smörjmedel

Vi har ett brett sortiment av smörjmedel och levererar dit du behöver dem.

Skriv till oss

smorjmedel@okq8.se

Ring oss

Öppet mån-fre: 08:30-16:00

020-88 88 00

Vägen mot den gröna näringen

I dagsläget är Nils Nilsson är nämligen lantmästare till titeln och säljare till vardags. I rollen på Vallåkra Lantmannaaffär är det smörj- och drivmedel till svenska lantbrukare som står i centrum, där Nils Nilsson är återförsäljare och Q8Oils förlängda arm. 

Tillsammans med våra kunder tar vi utvecklingen framåt

Brimar Gunnlaugsson är Key account manager på Q8Oils. Under veckodagarna har han Sverige i sikte men på ledigheten höjer han blicken över landsgränsen. "Det finns så många drömresor jag skulle vilja göra".

Våra auktoriserade återförsäljare

Vi samarbetar med noggrant utvalda återförsäljare för att gemensamt tillgodose era behov. Du hittar våra auktoriserade återförsäljare över hela landet, från Kiruna i norr till Ystad i söder.

Vi har flyttat vår tillverkning av smörjmedel

Petrolia på Loudden i Stockholm har sedan många år levererat smörjmedel men stängde sin verksamhet vid årsskiftet 2020. Vår nya leverantör av smörjmedel är nu Q8Oils smörjoljefabrik i Antwerpen som är en av världens modernaste smörjmedelsfabriker.

Vad kunderna vill ha och framtiden behöver

Hur mycket går det egentligen att säga om smörjmedel? Se filmen med Georgi Viering som är chef för Technical service & Products på Q8Oils, översatt, han som kan allt om smörjmedel. Det ska visa sig att smörjmedlets värld är mer komplex än man kan föreställa sig.Se filmen med Georgi här >

Smörjmedel av hög kvalité

Trafiken är det som får Sverige att gå runt. Varje dag. Om transporterna ska rulla så måste motorerna göra detsamma. Därför jobbar vi dag och natt med att utveckla oljor baserad på den absolut senaste teknologin. Oljor utvecklade för att klara alla nya krav. I vår produktkatalog kan du läsa mer om våra smörjmedel.

Om du har särskilda behov kan vi hjälpa dig att ta fram rätt produkter. Kontakta oss så berättar vi mer.

 

Oljeguiden

Skriv in ditt registreringsnummer eller sök manuellt och få en rekommendation på vilket smörjmedel som passar ditt fordon bäst.

Oljeöversättaren

Här kan du snabbt leta reda på den produkt du använder idag och översätta den till en produkt ur vårt eget sortiment.

Produktkatalog

Här hittar du just den produkt du letar efter i vårt breda sortiment.

Produkt- och säkerhetsdatablad

Nedan finner du produktinformations- och säkerhetsdatablad för samtliga produkter i vårt drivmedel- och villaoljasortiment.

Informationen är i pdf-format som kräver Acrobat Reader. Hämta Acrobat Reader här.

AdBlue säkerhetsdatablad finns på yara.se

For material safety data sheet in English, please e-mail produktteknik@okq8.se.

Vill du veta mer om smörjmedel?

Besök vår internationella expertsida för att upptäcka mer om oss, våra produkter och vår forskning.

Tjänster

Automatleverans

Tycker du det är jobbigt att beställa smörjmedel? Nu är det slut med det! Anslut dig till vårt automatiska system som håller koll på ditt cisternlager och hjälper dig att undvika onödiga driftstopp.

Kontakta oss för att ansluta till automatleverans på kundcenter@okq8.se eller 020-88 88 00 (öppettider 8:30-16:00).


Elektronisk faktura

E-faktura direkt i din mail.

Kontakta oss på smorjmedel@okq8.se eller 020-88 88 00 (öppettider 8:30-16:00)

 
Utbildning

Som en av Sveriges största leverantörer av smörjmedel har vi stor erfarenhet inom detta område. Därför skräddarsyr vi utbildningar för dig som kund.

Produktkunskap men även ämnen som smörjteknik, lagstiftning, miljö och hälsa ingår i våra utbildningar, som kan sträcka sig från 30 minuter till en heldag. Allt beroende på hur omfattande du vill att utbildningen ska vara. Vi arbetar regelbundet med utbildning och gensvaret är mycket positivt.

Kontakta oss på produktteknik@okq8.se eller 08-506 805 40 (öppettider 8:00-15:00).

 

Oljeanalyser

För dig med dieselmotorer, fartyg, hydraulsystem eller andra typer av anläggningar erbjuder vi analyser så att du kan nå maximal driftsekonomi. Ett analyssystem, som vi kallar KRAS, ger dig regelbundna analyser och information om utrustningens tillstånd. Detta hjälper till att planera för service och kan till och med förhindra haverier. 

Genom regelbundna analyser får du reda på oljans kondition vart i motorn det finns onormalt slitage samt vilka delar som inte fungerar optimalt.

Kontakta oss på produktteknik@okq8.se eller 08-506 805 40 (öppettider 8:00-15:00)

 

Spilloljehantering

Oavsett hur bra din olja är behöver den någon gång bytas ut. Och det ska ske enkelt och smidigt. I samarbete med Ragn-Sells hjälper vi dig att få fram den lösning som bäst passar dina behov.

Nedan hittar du en länk med information om hantering av tomma plåtfat.

Kontakta oss på smorjmedel@okq8.se eller 020-88 88 00 (öppettider 8:30-16:00).

Produktteknik

Kontakta Produktteknik för teknisk service och rådgivning.

Skriv till oss

produktteknik@okq8.se

Ring oss

Öppet mån-fre: 08:00-15:00

08-506 805 40

OKQ8 Bättre miljöval

Som en del i vårt engagemang för hållbar utveckling har vi tagit fram vår egen märkning ”OKQ8 Bättre miljöval” för produkter och tjänster som på något sätt har en lägre påverkan på miljö och klimat. Det är vårt sätt att hjälpa dig som kund att göra ett bättre miljöval där det är möjligt.

 

Allmänna försäljnings- och leveransvillkor

Kontakta Kundservice för allmänna försäljnings-och leveransvillkor.

Ring på 020-88 88 00