OKQ8 Smörjmedel

Smörjmedel

Med tillgång till världens bästa basolja tillverkar vi smörjmedel, motorolja och andra produkter efter svenska förhållanden. Det är här produkterna ska funka, på svenska vägar i sol, regn och snö.

Det är skillnad på olja och olja

Vi är en av de ledande svenska leverantörerna av smörjmedel och specialprodukter och vi är stolta över att kunna erbjuda produkter med hög kvalitet. Vi har något som andra tillverkare saknar – resurserna från Q8, ett av världens största oljebolag, i ryggen och via dem tillgång till världens bästa basolja. På vår fabrik vid Loudden i Stockholm utvecklar vi hela tiden nya smörjmedel till industri- och verkstadsföretag, motorsport, persontrafik och tung trafik.

Vi tänker på miljön
När du väljer produkter från oss får du smörjmedelsprodukter som är så miljöanpassade som det bara går, utifrån strikta svenska säkerhetskrav. Och vi jobbar hela tiden med att ta fram fler, och ännu bättre alternativ för miljön. Det kan handla om oljor som minskar bränsleförbrukningen eller produkter med hög biologisk nedbrytbarhet till exempel.

Läs mer om vår smörjmedelsfabrik
Här hittar du rätt produkter till just din bil


Ladda ner vår produktkatalog här


Tips på vägen: Oljeguiden

Hjälper dig hitta rätt motorolja på ett ögonblick. Till alla sorters fordon och maskiner.


Tips på vägen: Oljeöversättaren

Vill du byta olja? Här kan se vilka motoroljor hos oss som kan ersätta den du använder idag och fungera lika bra eller bättre.