Hållbara smörjmedel från Q8Oils

Som olje- och energibolag har vi ett särskilt ansvar för den påverkan som våra produkter kan ha på miljön. Våra hållbara smörjmedel är biologiskt nedbrytbara och är därmed en del av vårt bidrag till en bättre miljöomsorg.

BIO

BIO-produkterna uppfyller EN 16807:2016, innehåller minst 25 % förnybara komponenter och har en biologisk nedbrytbarhet på minst 60 % i enlighet med OECD-test 301 B/F.

ECO

ECO-produkterna är certifierade med Ecolabel, en märkning som innebär hög kvalitet. Förutom att samma krav som för BIO-produkterna uppfylls är detta din garanti för att ECO-produkterna innehåller minst 45 % förnybara komponenter och att alla komponenter är godkända som icke-miljöfarliga.

Utvalda BIO-smörjmedel

Q8 Holbein Bio Plus 46

Hydraulolja

Består till 90% av förnyelsebara råvaror. Högt viskositetsindex medger brett temperaturanvändningsområde. Innehåller asklösa (zinkfria) slitagehämmande tillsatser.

Q8 Holbein Bio Long Life

Hydraulolja

Bättre lämpad än Holbein Bio Plus för applikationer som kräver en hydraulolja med mycket god oxidationsstabilitet samt för system med en driftstemperatur över 95°C.

Q8 Bizet Bio 68

Sågkedjeolja

En vegetabilisk olja avsedda smörjning av motorsågskedjor och kedjetransportörer. God smörjförmåga förhindrar onormalt slitage och är avsedd för året-runt-bruk.

Q8 Marin Bio

Tvåtaktsolja

För alla typer av tvåtakts bensinmotorer. Speciellt utvecklad för användning i utombordsmotorer och för att minska dessa motorers miljöpåverkan. Lämplig även i motorsågar, snöskotrar, mopeder, motorcyklar och gräsklippare.

Q8 Bandlube Bio

Emulgerbar olja

Vegetabilisk emulgerbar olja som tillsammans med vatten ger en fullständigt stabil emulsion. Den smörjer, kyler och förhindrar harts och kåda att belägga sågband, sågblad, rullar och hjul. Bidrar till lång livslängd av band, blad, rullar och hjul. God funktion i alla vattenkvaliteter.

Q8 Renoir WR 462

Kalciumförtvålat fett

Tack vare extrem vidhäftning och nedbrytbarhet lämpar sig produkten mycket väl som bl.a. sågkedjefett. Smörjförmågan och skyddet i korrosiv miljö är mycket bra och andra användningsområden kan därför vara tung belastade lager i marin miljö. Även lämpligt i övrig jordbruks- och entreprenadsektor.

Gröna lock på 20 liter och 4 liter

Vi har gjort det lättare att känna igen de biologiskt nedbrytbara smörjmedlen på förpackningen. Utöver produktetiketten har de en “OKQ8 Bättre miljöval”-märkning, och vi har satt ett grönt lock på alla 20- och 4-litersdunkar.

Våra auktoriserade återförsäljare

Vi samarbetar med noggrant utvalda återförsäljare för att gemensamt tillgodose era behov. Du hittar våra auktoriserade återförsäljare över hela landet, från Kiruna i norr till Ystad i söder.

Som kund har du möjlighet att göra ett aktivt val

Hur mycket går det egentligen att säga om smörjmedel? Georgi Viering är chef för Technical Service & Products på Q8Oils, översatt, han som kan allt om smörjmedel. Det ska visa sig att smörjmedlets värld är mer komplex än man kan föreställa sig.

Beställ smörjmedel

Här kan du beställa smörjmedel.


E-post: smorjmedel@okq8.se

Telefon: 020-88 88 00

Öppet: 07:00-17:00

Teknisk service

OKQ8 erbjuder även ett antal tjänster för att underlätta för dig som arbetar med eller köper in smörjmedel. Här nedanför ser du vårt utbud av smörjmedelsrelaterade tjänster.


E-post: produktteknik@okq8.se

Tel: 08-506 805 40

Öppet vardagar: 8:00-16:15