Bilförsäkring

Efter decennier längs vägkanten vet vi på OKQ8 vilka utmaningar ett liv i rörelse kan innebära. Därför lanserar vi nu en trygg och smidig bilförsäkring så att våra kunder kan känna sig säkrare i sin vardag.

Här har vi gjort en kort sammanfattning av vad våra olika typer av bilförsäkringar innehåller. För dig som väljer vår halv- eller helförsäkring kan vi erbjuda dig ett unikt komplement till din bilförsäkring.

Vår tilläggsförsäkring BackUp Plus är ett tillägg till din ordinarie bilförsäkring, som täcker det mesta som kan hända längs vägen och kan ge dig upp till 3 000 kr i självriskersättning om olyckan skulle vara framme. Försäkringen täcker allt ifrån stöld och motorskador till nyckelförlust och feltankning. Dessutom ingår assistans vid driftstopp, ersättning vid punktering samt mycket annat. BackUp Plus kostar från 125 kr per månad och har ingen bindningstid.

Är du inte medlem i OK idag, blir du det när du tecknat försäkringen. Som medlem får du rabatt på alltifrån drivmedel till återbäring på det du tankar och handlar hos oss.

Har du redan bestämt dig för vilken försäkring som är rätt för dig? Beräkna ditt pris och teckna försäkringen snabbt och enkelt genom att klicka på knappen nedan. 

 

Ring oss och få hjälp med att göra ditt val

För dig som föredrar personlig service finns det också möjlighet att få rådgivning samt teckna våra bilförsäkringar direkt via vår kundservice. Du når våra duktiga kollegor alla helgfria vardagar kl 08:30-17:00 på tel. 020-65 65 65. Välj alternativet bilförsäkring i talsvaret så kopplas du till rätt person direkt. Välkommen!

Vanliga frågor

Här har vi samlat frågor om vanligt förekommande frågor gällande bilförsäkring. Du hittar ännu fler frågor och svar längst ned på den här sidan.

Vid ägarbyte

Kan man ta över den tidigare ägarens försäkring eller behöver man teckna egen?

Försäkra en ny bil

Här kan du läsa mer om hur du bäst försäkrar din nya bil. 

 

För dig under 25

Här hittar du information om bilförsäkringar till unga bilägare.

Jämför bilförsäkring

Ta reda på vad som ingår och jämför bolagens försäkringar mot varandra.

Det gör en bilförsäkring billig

Det är inte bara premien som påverkar totalkostnaden.

Att tänka på innan du tecknar

Några råd inför att du tecknar ny bilförsäkring.

Premien - bilförsäkringens pris

Det här påverkar priset på din bilförsäkring.

Självrisk bilförsäkring

Vad du kan göra för att reducera självrisken om olyckan skulle vara framme.

Grönt kort försäkring

Ett grönt kort är ett försäkringsbevis på att din bil är trafikförsäkrad.

Om bilförsäkring

Du behöver som minst ha trafikförsäkring för att få köra med din bil och då får du skydd mot skador som du själv orsakar med din bil, men inte skador på din egen bil. Om du önskar sådant skydd behöver du antingen teckna halvförsäkring eller helförsäkring. Vilket alternativ du bör välja beror på vad du har för bil. Läs mer nedan. OKQ8 Bilförsäkring är ett samarbete mellan OKQ8 och försäkringsgivaren Gjensidige Försäkring.

Trafikförsäkring

Trafikförsäkring behövs enligt lag för att du ska få köra din bil. Ersätter bara skador på annans egendom och personskador.

Halvförsäkring bil

Halvförsäkring bil är ett bra komplement till den lagstadgade trafikförsäkringen och innebär att du kan känna dig trygg på vägarna.

Helförsäkring

Om din bil är helförsäkrad har du möjlighet till ersättning för alla skador som kan drabba din bil. För dig som vill känna dig helt trygg.

Slipp självrisken med OKQ8 BackUp Plus

Med vår unika tilläggsförsäkring BackUp får du ett komplement till din ordinarie bilförsäkring. Den täcker det mesta som kan hända längs vägen och kan ge dig upp till 3 000 kr i självriskersättning om olyckan skulle vara framme. Försäkringen kostar från 125 kr per månad och har ingen bindningstid.

Kontakta oss

Om du har frågor om bilförsäkring och vill komma i kontakt med oss är du välkommen att ringa på tel. 020-65 65 65 alternativt skicka oss ett mejl.

Mina sidor

Här kan du som redan har OKQ8 Bilförsäkring logga in och få mer information om din forsäkring.

Anmäl skada

Om du har råkat ut för en skada ska denna anmälas till Gjensidige Försäkring. Du hittar formulär för skadeanmälan här.

Behandling av personuppgifter

OKQ8 Bilförsäkring är ett samarbete mellan OKQ8 och försäkringsgivaren Gjensidige Försäkring. Via knappen nedan kan du läsa mer om Gjensidige och deras verksamhet.

Läs mer om hur respektive bolag behandlar dina personuppgifter genom att klicka här och här.

 

Produktfakta, villkor och förköpsinformation för OKQ8 Bilförsäkring