Halvförsäkring bil

Ett utmärkt komplement till den lagstadgade trafikförsäkringen.

Halvförsäkring

Om du tecknar halvförsäkring får du ett fint komplement till trafikförsäkringen om olyckan skulle vara framme. Halvförsäkring ger bland annat ersättning för glasskador och kan dessutom ge ersättning vid motorhaveri samt vid stöld och brand.

Kunder som väljer halvförsäkring får också möjlighet att teckna vår unika tilläggsförsäkring BackUp Plus, som täcker din självrisk i bilförsäkringen upp till 3 000 kr. Den innefattar också assistans- och hyrbilsförsäkring. BackUp Plus kostar från 125 kr per månad och har ingen bindningstid.

Våra andra bilförsäkringar

Trafikförsäkring

Behövs enligt lag för att du ska få köra din bil. Ersätter bara skador på annans egendom och personskador.

Helförsäkring

Om din bil är helförsäkrad, vagnskadeförsäkring ingår,  har du möjlighet till ersättning för alla skador som kan drabba din bil. För dig som vill känna dig helt trygg.

Självrisk bilförsäkring

Självrisken i en bilförsäkring är den kostnad du som försäkringstagare betalar om du råkar ut för en olycka med din försäkrade bil.

Läs mer om fördelarna och jämför bilförsäkring.

Självriskersättning med OKQ8 BackUp Plus

Med vår unika tilläggsförsäkring BackUp Plus får du ett komplement till din ordinarie bilförsäkring. Den täcker det mesta som kan hända längs vägen och kan ge dig upp till 3 000 kr i självriskersättning om olyckan skulle vara framme. Försäkringen kostar från 125 kr per månad och har ingen bindningstid.

Assistans vid driftstopp

Ett annat uppskattat moment i OKQ8 BackUp Plus är möjligheten till assistans vid driftstopp. Assistansdelen i försäkringen ger rätt till hjälp vid driftstopp orsakat av olycka, tekniskt fel, bränslebrist, punktering och förlust eller inlåsning av nyckel. 

Vanliga frågor

Här har vi samlat information om några av de vanligaste frågorna gällande bilförsäkring. Fler frågor och svar hittar du här.

Försäkra en ny bil

Här kan du läsa mer om hur du bäst försäkrar din nya bil.

Att tänka på innan du tecknar

Några råd inför att du tecknar bilförsäkring.

Det gör en bilförsäkring billig

Det är inte bara premien som påverkar totalkostnaden.

Grönt kort

Information till dig som har planerat en bilresa utanför Sverige.