Självrisk bilförsäkring

Här kan du läsa om självrisker på bilförsäkring och vad du kan göra för att reducera dem om olyckan skulle vara framme.

Har du frågor eller vill jämföra oss mot din bilförsäkring du har idag. Ring oss på 020-65 65 65.

Självrisken i en bilförsäkring är den kostnad du som försäkringstagare betalar om du råkar ut för en olycka med din försäkrade bil. Självrisker varierar ofta beroende på skademoment, det vill säga vilken typ av olycka du har råkat ut för, och det finns ofta möjlighet att välja självrisknivå för vagnskador om du väljer att helförsäkra din bil. 

Om du väljer att teckna vår halvförsäkring eller helförsäkring har du också möjlighet att teckna OKQ8 BackUp Plus, som kan ge dig upp till 3 000 kr i självriskersättning om olyckan skulle vara framme. Den här tilläggsförsäkringen täcker allt ifrån stöld och motorskador till nyckelförlust och feltankning. Dessutom ingår assistans vid driftstopp, ersättning vid punktering samt mycket annat. Läs mer om försäkringen lite längre ned på sidan.

Slipp självrisken med OKQ8 BackUp Plus

Med vår unika tilläggsförsäkring BackUp får du ett komplement till din ordinarie bilförsäkring. Den täcker det mesta som kan hända längs vägen och kan ge dig upp till 3 000 kr i självriskersättning om olyckan skulle vara framme. Försäkringen kostar från 125 kr per månad och har ingen bindningstid.

Våra mer omfattande bilförsäkringar

Halvförsäkring bil

Ett bra komplement till den lagstadgade trafikförsäkringen och innebär att du kan känna dig trygg på vägarna.

Helförsäkring

Om din bil är helförsäkrad har du möjlighet till ersättning för alla skador som kan drabba din bil. För dig som vill känna dig helt trygg.

Läs mer om fördelarna och jämför bilförsäkring.

Djurkollision försäkring

Vad gäller om man har krockat med ett djur och har fått skador på sin bil?