Barnbok om SOLVATTEN

Fu-Ture är titelnamnet på huvudkaraktären i nya barnboken ”Fu-Ture Uppdrag rent vatten”, skriven av barnboksförfattaren Mikael Rosengren på initiativ av OKQ8 Scandinavia. Superhjälten Fu-Ture tar oss över skyarna till Afrikas savanner för att, med hjälp av SOLVATTEN, ge rent dricksvatten i en by i Uganda. Boken ges till alla som beställer en biltvätt på utvalda OKQ8-stationer från och med 2 september och så långt lagret räcker.

Fu-Ture

Superhjälten Fu-Ture berättar skolbarnen Anne och Oliver om situationen i Afrika där vatten, på grund av bland annat stor torka, är svårt att få tillgång till. Därefter flyger dem, hand i hand över skyarna med en SOLVATTEN-dunk på ryggen för att ge rent dricksvatten till byinvånare i Uganda. Boken är skriven av barnboksförfattaren Mikael Rosengren och illustratören Sanny Thor, i samarbete med OKQ8 Scandinavia.

Vad är SOLVATTEN?

OKQ8 hjälper familjer i Uganda att få tillgång till rent dricksvatten genom den innovativa vattendunken SOLVATTEN, som med hjälp av solenergi omvandlar smutsigt vatten till rent dricksvatten. Varje gång en bil kör genom en biltvätt hos oss donerar vi motsvarande fyra liter dricksvatten till familjer i Uganda. Det är den historien som vi nu berättar om i en barnbok.

Varför en barnbok om vattenbristen i Afrika?

Barnboken ”Fu-Ture Uppdrag rent vatten” vänder sig primärt till barn i åldrarna 3-7 år. Boken är framtagen för att upplysa framtidens generationer om hållbarhet och bristen på resurser runt om i världen.

Hur får jag tag på boken?

Boken finns tillgänglig på utvalda stationer med biltvätt från och med september 2016 (se vilka i listan nedan), där alla som tvättar sin bil får boken gratis.

Här finns boken:

Boken finns att ladda ner som e-bok eller PDF här. Använd med fördel någon av följande applikationer för att läsa e-boken; Apple iBooks, Google Play Books eller Adobe Digital Editions 4.5.

"Fu-Ture Uppdrag rent vatten" e-bok

"Fu-Ture Uppdrag rent vatten" PDF

Varje gång du besöker OKQ8.se registrerar vi det med hjälp av cookies .

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter hittar du här.