Vi hjälper dig att ställa om

Omställningen har börjat och vi på OKQ8 vill leda utvecklingen till ett fossilfritt samhälle.
Men alla kommer inte att kunna ställa om samtidigt på samma sätt.
Därför ska vi erbjuda en mångfald av drivmedel och energitjänster, för att alla
ska kunna vara med och bidra utifrån sina förutsättningar.

Välj ett drivmedel med lägre klimatpåverkan

Elbilsladdning - ladda säkert

I dag erbjuder vi laddning på drygt 1000 platser längs vägarna via våra samarbetspartners.

Vi har även lösningar för både hemmaladdning och laddning på arbetsplatsen.

Neste MY Förnybar Diesel (HVO100)

En syntetisk diesel tillverkad av förnybara råvaror i form av avfalls- och restprodukter.

Genom att köra på Neste MY Förnybar Diesel (HVO100) minskar du din klimatpåverkan jämfört med vanlig diesel.

Fordonsgas - ett av de renaste drivmedlen

Fordonsgas är ett samlat begrepp för biogas och naturgas och är ett av de renaste drivmedlen som finns i dagsläget.

Vi har fordonsgas i två varianter - Biogas Bas och Biogas 100.

Etanol (E85)

Ett utmärkt förnybart drivmedel som tillverkas av t.ex. vete, majs eller sockerrör och som bidrar till kraftigt minskad klimatpåverkan.

Både personbilar och lastbilar kan tanka Etanol (E85).

Tvätta bilen rätt

På OKQ8 kan du tvätta bilen på flera olika sätt. Välj det som passar dig bäst!

Tvätta bilen ansvarsfullt

De cirka 15 miljoner biltvättar som sker på gatan varje år bidrar till att massor med olja och tungmetaller hamnar i våra känsliga vattendrag, sjöar och hav. Ett enkelt sätt att värna om miljön är att tvätta bilen i en anläggning där spillvattnet tas om hand. Hos oss kan du tvätta själv eller i automat på över 280 platser runtom i landet. På mer än 40 anläggningar kan du tvätta bilen dygnet runt.

Rädda mat med OKQ8 och Too Good To Go

Visste du att en tredjedel av all mat som produceras slängs. Därför samarbetar vi med Too Good To Go som jobbar med att stoppa matsvinnet så all mat hamnar i magen, inte i soporna.
Fler än 250 miljoner måltider har redan räddats med Too Good To Go i världen. Det här är appen för dig som älskar god mat och en bra deal. 

Idag samarbetar över 200 bemannade OKQ8 stationer med Too Good To Go. 

Byt till klimatsmart elavtal

Alltid 100% förnybart

Vi ger dig bra el till ett bra pris. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att elen alltid kommer från vattenkraft, vindkraft och solenergi. Testa vårt nya elavtal som ger dig grön el till inköpspris och där du som medlem betalar endast 49 kr/mån för tjänsten.

För att alla ställer om på olika sätt

Omställningen har börjat, och det är inte bara vi som behöver tänka om. Hela samhället behöver det. Vi vill leda den utvecklingen och samtidigt hjälpa våra kunder att, utifrån sina förutsättningar, vara med och bidra.

Varje affärsområde behöver hitta sin väg till ett minskat avtryck, samtidigt som vi utvecklar produkter och tjänster som hjälper våra kunder till en hållbar mobilitet. Det finns inte bara en väg mot hållbar energi. Alla kommer inte att kunna ställa om samtidigt på samma sätt. Vi förstår det. Därför ska vi erbjuda en mångfald av drivmedel och energitjänster. För att alla ska kunna vara med i omställningen.

Det är bråttom, därför har vi satt skarpa mål för oss själva. År 2035 ska varken vi själva, eller något av det vi säljer, orsaka utsläpp av växthusgaser. Det omfattar all vår verksamhet. En hållbar utveckling kräver ren energi och klimatneutral mobilitet. Det ska vi leverera. Som du behöver den.

Hållbarhetsredovisning

Här kan du läsa och ladda ned OKQ8 Scandinavias Hållbarhetsredovisning 2022/23. Du hittar också tidigare rapporter längst ned på sidan. Trevlig läsning. 

Djurvälfärd för kyckling och Chicken Commitment

OKQ8 har som mål att den kyckling (färsk, frusen och processad) vi köper ska uppfylla European Chicken Commitment, ECC till 2026. European Chicken Commitment (ECC) består av ett antal djurvälfärdskriterier för kycklinguppfödning, och dessa kriterier kan användas av företag vid inköp av kyckling. Läs mer här (pdf).

Uppförandekod

OKQ8 Scandinavia har ett ansvar att säkerställa att chefer och medarbetare agerar i enlighet med vår affärsetik. Alla våra medarbetare har en nyckelroll att fånga upp eventuella avvikelser från våra värderingar. För OKQ8 Scandinavia är det viktigt att affärsklimatet är öppet och ärligt och det är därför viktigt att det finns möjligheter att påtala missförhållanden. Här nedan kan du ladda ner OKQ8 Scandinavias Uppförandekod.

Uppförandekod (pdf)
Code of Conduct (pdf)

Hållbarhet i leverantörskedjan

Vi på OKQ8 sätter stort värde i att tillsammans med våra leverantörer arbeta för ökad hållbarhet. Vi ställer därför särskilt höga krav när det gäller spårbarhet och arbetsförhållanden.