Partnerskap

Våra sociala initiativ och partnerskap ska bidra till att uppnå våra sociala mål och samtidigt ta utgångspunkt i vår vision att vara den föredragna möjliggöraren för hållbar rörelse. Vårt sociala arbete ska också se till möjlighet till lokal förankring och att initiativet är relevant både för anställda och kunder. 

Vi-skogen

Vi stödjer den svenska biståndsorganisationen Vi-skogens arbete med trädplantering och fattigdomsbekämpning i Afrika. Det gör vi genom att i samarbete med Returpack öka återvinningen av burkar och plastflaskor på våra stationer och 2019 var årets julklapp från OKQ8 Scandinavia ett bidrag hit. Under 2019 blev det totalt 689 365 SEK som har använts till att plantera 34 468 träd.

På väg

OKQ8 vill arbeta för ett hållbart samhälle och som en stor aktör och arbetsgivare vill vi ta vårt ansvar att hjälpa människor in på arbetsmarknaden därför startade vi praktik- och mentorprogrammet På väg. Programmet ger dem som har varit arbetslösa under en längre tid en möjlighet att skapa värdefulla kontakter och referenser, något som kan göra skillnaden mellan att vara fortsatt arbetslös eller få ett nytt jobb.