Så gör du miljövänliga val

Det finns mycket man själv kan göra för att spara på miljön. Idag finns det stora möjligheter att använda bilen på ett mer hållbart sätt. Många faktorer påverkar miljön. Hur du kör din bil, hur ofta du tvättar den och på vilket sätt samt vilka däck du väljer. Läs våra tips och råd, vad du själv kan göra för en mer hållbar vardag.

Cykel och underhåll

Varför inte ta cykeln? Ett transportsätt som är bra för både miljön och hälsan är att cykla. På våra cykelvårdsplatser kan du enkelt underhålla din cykel. Med cykelvårdsplatserna vill vi göra det enklare för dig att välja miljövänliga transporter och underhålla din cykel även om möjligheten inte finns i anslutning till hemmet. Cykeln hängs enkelt upp på en ställning för där du kan tvätta, underhålla och pumpa däcken på din cykel.

OKQ8 erbjuder i dag cykelvård i Linköping, Norrköping, Nykvarn, Sollentuna, Västerås och Uppsala. Planen är att löpande skapa fler cykelvårdsplatser på OKQ8-stationer runtom i Sverige. Använd vår stationssök för att ta reda på var du kan vårda din cykel.