Bilpool och samåkning

Bilpooler och samåkning är ett viktigt bidrag till utvecklingen av hållbar bilism. Båda lösningarna bygger på en gemenskap kring bilen som är skonsam för miljön tack vare effektiviteten.

Bilpooler

Kortfattat innebär en bilpool tillgång till en ny, miljöanpassad, bränslesnål, säker och försäkrad bil som du bara betalar för under den tid du faktiskt är ute och kör med den. Äger du själv en bil kostar den pengar dygnet runt, år ut och år in.

Den som går med i en bilpool sparar med stor sannolikhet mycket pengar kopplat till sitt bilåkande. Du bidrar också till en positiv inverkan på miljön, då det visat sig att man kör bil mer eftertänksamt och planerat jämfört med om du äger och köra din egen bil.

Samåkning

Många är mer eller mindre beroende av vardaglig arbetspendling. Dag in och dag ut körs bilar från hemmet och arbetsplatsen. Och tillbaka. Detta påverkar givetvis vår miljö.

Det finns många saker att tänka på för att arbetspendla på ett mer hållbart sätt ur ett miljöperspektiv. Samåkning är ett sådant exempel. Idén är, precis som det låter, att ta flera personer till önskad plats med färre bilar. Så oavsett om du ska till jobbet, skolan, konferensen, skidorten eller lantstället – överväg samåkning.

Samåk med GoMore och få gratis kaffe på OKQ8

För att uppmuntra till samåkning har vi på OKQ8 ett samarbete med samåkningstjänsten GoMore. Medlemmar som samåker via tjänsten får hämta ut en gratis kopp kaffe på en OKQ8-station under resdagen. En extra bonus och social upplevelse som vi hoppas bidrar till att fler tar möjligheten att samåka.

Kupongen levereras via mail tillsammans med bekräftelse på bokningen till både förare och passagerare, den kan skrivas ut eller visas upp ifrån en smartphone.

Inledningsvis erbjuder vi kaffe till resenärer som reser mellan Stockholm, Göteborg och Malmö på ett urval av stationer, för att sedan utöka till hela landet.

Om GoMores koncept
Om bilister har tomma säten i bilen kan platser läggas ut som lediga på GoMore.se. Passagerarna bokar och betalar för platserna på samma sätt som de köper en tåg- eller bussbiljett.