Tvätta på rätt sätt

Bilvård är mer än ett skinande och fräscht yttre och en väldoftande insida. Det förlänger också livslängden på din bil betydligt. Men se till att tvätta din bil på ett sätt som är skonsamt och hållbart för miljön också.

Tvätta själv-hallar

Att tvätta bilen i en biltvättsanläggning eller Tvätta själv-hall där tvättvattnet tas om hand är ett hållbart alternativ för miljön. Alla biltvättar och Tvätta själv-hallar hos oss är anslutna till oljeavskiljare och de flesta också till reningsverk. På våra sidor om Tvätta själv-hallar hittar du bland annat bilvårdstips och hjälp för dig som ska vaxa bilen.


Här hittar du våra Tvätta själv-hallar ›

Tips kring invändig och utvändig tvätt ›

Miljöanpassade produkter

Vi förbättrar regelbundet vårt produktutbud för att kunna erbjuda miljöanpassade alternativ när du ska tvätta din bil. Många bilvårdsprodukter är petroleumbaserade, men vi har dessutom lanserat många nya produkter som är baserade på vegetabiliska ämnen såsom raps och soja.

Är du en av alla som står och tvättar bilen på garageuppfarten? I flera kommuner är detta förbjudet och anses vara ett miljöbrott. Vid tvätt av bilar på gator och garageinfarter går orenat vatten som innehåller tungmetaller och oljerester direkt ut och förorenar dagvattenbrunnar och vidare ut i våra sjöar. Därför rekommenderar vi att du hellre tvättar bilen i våra Tvätta själv-hallar.