Vi hjälper dig att ställa om

Omställningen har börjat och vi på OKQ8 vill leda utvecklingen till ett fossilfritt samhälle. Men alla kommer inte att kunna ställa om samtidigt på samma sätt. Därför ska vi erbjuda en mångfald av drivmedel och energitjänster, för att alla ska kunna vara med och bidra utifrån sina förutsättningar.

Välj ett drivmedel med lägre klimatpåverkan

Neste MY Förnybar Diesel (HVO100)

Som dieselbilsförare kan du enkelt tanka fossilfritt med Neste MY Förnybar Diesel (HVO100). En syntetisk diesel tillverkad av förnybara råvaror i form av avfalls- och restprodukter från exempelvis slakterier och etanolproduktion. Genom att köra på Neste MY Förnybar Diesel (HVO100) minskas du din klimatpåverkan jämfört med vanlig diesel. 

Etanol (E85)

Etanol (E85) är ett utmärkt förnybart drivmedel som bidrar kraftigt till minskad klimatpåverkan och har därmed en viktig roll i omställningen till förnybara drivmedel. E85 tillverkas av t.ex. vete, majs eller sockerrör och kan tankas både i personbilar och lastbilar, och kan med fördel växeltankas i flexifuelbilar. Etanol är vårt mest lättillgängliga förnybara drivmedel då det finns på närmare 480 stationer runt om i Sverige.

Fordonsgas - ett av de renaste drivmedlen

Fordonsgas är ett samlat begrepp för biogas och naturgas och är ett av de renaste drivmedlen som finns i dagsläget. Vi har fordonsgas i två varianter - Biogas Bas och Biogas 100.

Elbilsladdning - ladda säkert

I dag erbjuder vi laddning på drygt 1000 platser längs vägarna via våra samarbetspartners. Vi har även lösningar för både hemmaladdning och laddning på arbetsplatsen.

Tvätta bilen rätt

På OKQ8 kan du tvätta bilen på flera olika sätt. Välj det som passar dig bäst!

Tvätta bilen hos oss

De cirka 15 miljoner biltvättar som sker på gatan varje år bidrar till att massor med olja och tungmetaller hamnar i våra känsliga vattendrag, sjöar och hav. Ett enkelt sätt att värna om miljön är att tvätta bilen i en anläggning där spillvattnet tas om hand. Hos oss kan du tvätta själv eller i automat på över 280 platser runtom i landet. På mer än 40 anläggningar kan du tvätta bilen dygnet runt.

SteamRex by OKQ8 - Miljövänlig, smidig och effektiv biltvätt i Stockholm

Låt oss tvätta din bil skinande ren med ånga. Vi kommer till dig när det passar dig bäst, oavsett om det är i hemmet, på arbetsplatsen eller någon annanstans.

Byt till klimatsmart elavtal

Alltid 100% förnybart

Vi ger dig bra el till ett bra pris. Hos oss kan du alltid känna dig trygg med att elen alltid kommer från vattenkraft, vindkraft och solenergi. Testa vårt nya elavtal som ger dig grön el till inköpspris och där du som medlem betalar endast 49 kr/mån för tjänsten.

Rädda god mat från OKQ8 med Karma

En tredjedel av all mat som produceras går rakt ner i soptunnan, trots att den är fullt ätbar. Det är inte bara slöseri, utan bidrar också till ökade CO2-utsläpp. Idag samarbetar alla våra 300 bemannade stationer med Karma.

Rädda mat från OKQ8 med Karma

OKQ8 hyrbilar

Några av våra hyrfordon har fått märkningen OKQ8 Bättre miljöval. Det är vår egen märkning för produkter och tjänster som har lägre påverkan på miljö och klimat, så att du som kund kan göra ett bättre miljöval där det är möjligt. Fordon i vår hyrbilsflotta som bär vår egen miljömärkning ska drivas av ett miljöpositivt bränsle som helt eller kraftigt reducerar CO2-utsläppen som t.ex. eldrift, biogas eller HVO100.

Klimatkompensera för din bilkörning

OKQ8 har tillsammans med biståndsorganisationen Vi-skogen tagit fram en klimatkalkylator, som på ett enkelt sätt ger våra medlemmar möjligheten att klimatkompensera för sin bilkörning. Klimatkompensationen går oavkortat till Vi-skogens arbete med att bekämpa fattigdom och klimatförändringar.

Foto: Mamma Lillian Ochieng med döttrarna Frida och Eliezel på sin gård i Kisumu, Kenya. Fotograf: Elin Larsson