Vi hjälper dig att byta elavtal

Vi vill göra det enkelt för dig att kunna jämföra elavtal så du tryggt kan välja det avtal som passar dig bäst. När du vill byta till oss som elbolag kan du antingen göra det här på hemsidan eller ringa till oss 020-65 65 65. 
 

Bindnings- och uppsägningstid?

Det enda som kan ställa till det om du vill byta elbolag är om du är fast i ett avtal med lång bindnings- eller uppsägningstid med ditt nuvarande elbolag. Bindningstid och uppsägningstid är två krångliga ord när man ska byta elbolag som vi ska försöka reda ut. Bindningstid betyder att du är bunden med ditt elavtal och pris under en bestämd period. Det ska vara tydligt när du beställer ett elavtal vad som gäller. Om du vill byta elbolag under pågående bindningstid behöver du som kund betala en avgift. Uppsägningstid avser den tid det tar från att du säger upp ditt elavtal tills att du är fri att byta. Därför är det bra att hålla koll på dessa två begrepp när man beställer ett elavtal så att man inte känner sig lurad. 

 

Ska du flytta?

När du ska flytta är det viktigt att göra tre saker:

  • Kontakta ditt nätbolag för att anmäla utflytt. Du behöver inte meddela ditt elbolag eftersom det avtalet sägs upp automatiskt när nätavtalet avslutas.
  • Kontakta nätbolaget för området dit du ska flytta och anmäl inflytt. Här är tips på en bra sida för att hitta rätt nätbolag. 
  • Gör ett aktivt val av elbolag för din nya bostad. Vill du ta med dig ditt elavtal hos oss på OKQ8? Inga problem, hör av dig till oss per telefon på 020-65 65 65 så fixar vi det. Vi behöver då veta anläggningsid (18 siffror) för nya bostaden och datum för inflyttning.  

Bli kund nu

Snabbast och enklast är att du beställer ditt elavtal här på hemsidan. Du ser ditt elpris och signerar tryggt din beställning med BankID. 

Så här enkelt är det

När du vill byta till oss som elbolag kan du antingen göra det här på hemsidan eller ringa till oss. Du behöver inte ha kontakt med ditt nuvarande elbolag – det sköter vi åt dig. Genom en fullmakt ger du oss tillåtelse att hämta dina uppgifter från ditt nätbolag och kontaktar sen ditt nuvarande elbolag. Självklart tar vi hänsyn till eventuella bindnings- och uppsägningstider. Tänk på att du som beställer elavtal hos oss också måste stå på nätavtalet. 

 

Ring till oss

Vi vet att det kan kännas skönt att prata med någon om sitt elavtal. Därför är du alltid varmt välkommen att ringa till oss på 020-65 65 65 mellan 8.30-16.00 alla helgfria vardagar.