Intervju med Emil Svenda

Station - OKQ8 Tyresö

Var filminspelningen som du hade tänkt dig?

På sätt och vis ja, men också nej. Första gången man står bakom kameran är man lite spänd, det var mycket att tänka på liksom. Men efter andra inspelningsdagen kändes det mer avslappnat, man blev lite varm i kläderna. Det hela var helt klart en positiv upplevelse, filmteamet var så proffsiga så det gjorde det hela lättare för oss.


Hur länge har du arbetat på OKQ8?

Jag har jobbat på OKQ8 sedan 2006, men jag har arbetat på andra ställen under kortare tider också. Bland annat så har jag drivit en egen kafeteria och bott i Kroatien. Men jag har alltid kommit tillbaka till OKQ8!


Har du något speciellt kundmöte du vill berätta om?

Det är de dagliga mötena som är bäst. Våra stamkunder är väldigt roliga att träffa. Ibland kan de till och med ge oss en kram. Vi har en bilvårdstjänst där vi tvättar kunders bilar, under dessa tillfällen säger kunderna ofta att vi är lite extra serviceinriktade. Så fort de går ifrån oss med ett leende är vi nöjda.


Har du något annat ögonblick som du speciellt minns under din tid på OKQ8?

När jag jobbade i Farsta så brukade vi klä ut oss under halloween. Det tyckte jag var kul, då blir kunder extra glada. En kund frågade om våra häxor kunde komma till dagiset och visa upp oss. Vi gick faktiskt dit - det var mycket uppskattat bland barnen.


Varför ska man stanna till och tanka på just OKQ8 Tyresö?

För att vi sprider positiv energi till kunder. Vi försöker se på kunderna med andra ögon än andra gör. Vi ser dem som individer och vårt mål är att de alltid ska lämna stationen med ett leende.


Vad är dina bästa tips på bilsmart mat och dryck?

Använd våra fickor som visas i reklamfilmen! Dessa har faktiskt blivit riktigt populära här på stationen.


Har du något tips på utflyktsmål i närheten?

Tyresö slott rekommenderas starkt! Tvärs över gatan har vi också en golfanläggning som är värd att besöka om man gillar golf.


Vad är din favoritmat på stationen?

Det är vår ciabatta så klart!


I en av filmerna ser man dig göra en hamburgare, vad är bästa tipset för en riktigt smarrig burgare?

Det jag brukar göra är att lägga på lite extra soltorkade tomater istället för vanliga. Jag frågar alltid om de vill ha soltorkade eller färska. Det bli helt klart bättre med soltorkade. Sedan är rostad lök ett måste - då blir det perfekt!


Det är de dagliga mötena som är bäst. Våra stamkunder är väldigt roliga att träffa. Ibland kan de till och med ge oss en kram.