Intervju med Erica Larsson

Möt Erica Larsson, butiksbiträdet på OKQ8 Karlstad Lorensberg som arbetat inom OKQ8 Värmland sedan 2003. Tillsammans med kollegan Anette är Erica ett av ansiktena för OKQ8 Scandinavias reklamkoncept ”Välkommen vidare”. Det bästa med att arbeta på stationen i Karlstad är enligt Erica de varierande arbetsuppgifterna.

Station: OKQ8 Karlstad - Höjdgatan

Hur känns det att vara det nya ansiktet utåt för OKQ8:s rikstäckande kampanj?

Det känns alla tiders! Det är roligt när det händer något utöver det vanliga. Man är ju inte helt van vid kameror överallt, så det blev lite svårt ibland att veta hur man skulle inleda samtalet när det väl kom en kund. Men jag tror faktiskt att kunderna blev mer överraskade än vad vi blev. För oss kändes det bra.


Vad är det bästa med att arbeta på OKQ8 Scandinavia?

Jag började sommarjobba på stationen 2003, så med tanke på att jag fortfarande är kvar finns det mycket positivt. Det är varierade arbetsuppgifter och kundkontakten är alltid kul. Jag tror det är mixen av det sociala och mekandet som gör det så kul.


Varför ska man stanna till och tanka på just OKQ8 Lorensberg?

Det som gör oss unika är nog att vi kan väldigt mycket! Det är inte alla som vet det, men vi kan i princip ha servicehjälpen alla dagar. Alla kan mekandet, oavsett om man är man eller kvinna. Vi tycker ju att det är självklart att även kvinnor kan meka, men många frågar ändå efter en kille när de vill ha hjälp. Ingen tar förgivet att vi kvinnor kan, men det är ju inte givet att män kan sånt heller.


En kund kommer in och ber om mattips, vad svarar du?

Jag käkar pommes frites och korv varje fredag. Så om en kund vill ha tips på något gott en fredag så skulle jag föreslå det. Om det handlar om en vanlig vardag skulle jag tipsa om luna-mackan med ost och skinka – det är ett säkert kort.


I filmerna är du med och hjälper till under Servicehjälpen, vad tycker du om Servicehjälpen?

På vår station erbjuder vi det man får hjälp med under Servicehjälpen varje dag, men det är inte så många som vet om det. Jag tycker verkligen om att jobba under Servicehjälpen, då vi har en person extra på plats så man verkligen får tid till att hjälpa kunderna med deras olika bil-problem!


Vad är det bästa med Anette som kollega?

Vi är varandras vapendragare liksom, broder från en annan moder brukar vi säga. Jag tycker att vi kompletterar varandra bra.

Det som gör oss unika är nog att vi kan väldigt mycket! Det är inte alla som vet det, men vi kan i princip ha servicehjälpen alla dagar.