Intervju med Martin Linde

Station - OKQ8 Årsta

Vad är det som gör att du trivs att arbeta på OKQ8 Scandinavia?

Jag trivs extremt bra på OKQ8, och det absolut bästa är kundkontakten och kollegorna. En annan rolig sak med mitt jobb är den tacksamhet man ofta får för den energi man lägger ner!


I filmerna pratar du om ditt intresse för musik och ditt första band Skruttibangbang, kan du berätta lite om det?

Mitt första punk-metalband som jag spelade i hette Skruttibangbang. Bandet bestod av ett par polare som hamrade på gitarr och jag som sjöng. Det höll på i några månader eftersom vi var lite för unga för att släppa platta och göra det seriöst.

Efter det var jag med i ett black-metal-band, där jag också var sångare. Det höll på i två år innan vi lade ner, men under den tiden hann vi spela en hel del live och släppa en platta. Musik är det som betyder mest för mig i livet – det är trösten, styrkan, stoltheten och energigivaren!


Vad är det bästa med din kollega Bea, som är med i filmen med dig?

Jag kan jag ärligt talat säga att jag älskar Bea! Hon är en fantastisk person som vill alla väldigt väl. Man känner sig helt enkelt omtyckt i hennes närhet.


Varför ska man stanna till och tanka på just OKQ8 Årsta?

Jag kan med stolthet säga att vi har bäst personal. Vi har riktigt bra sammanhållning och prioriterar att ha roligt på jobbet. Det tror jag kunderna känner av.


En kund kommer in och ber om tips på bra mat att köpa, vad svarar du?

Då svarar jag hamburgare.


I filmerna försöker ni sälja hamburgare till era kunder. Skulle du se dig själv som en hamburgarexpert?

Jag är grillexpert och gillar verkligen att grilla hamburgare. Då är mitt bästa tips att marinera köttet. Det finns egentligen ingen regel för vad man ska göra en marinad på, så länge det är goda saker. Vill man hellre tillaga hamburgaren i köket är mitt tips att inte steka köttet för mycket. Hellre för lite än för mycket stekt!


Har du något tips på utflyktsmål i närheten av stationen OKQ8 Årsta?

Alla Stockholms koncertställen. Vilket ställe man ska besöka beror mycket på vem som spelar, men jag skulle generellt tipsa om Kraken, som ligger vid slakthusområdet i Stockholm. Där spelas det oftast hårdare musik, så man får stå och headbanga lite!


Jag trivs extremt bra på OKQ8, och det absolut bästa är kundkontakten och kollegorna.