Intervju med Nina

Station - OKQ8 Nacka

Vad är det bästa med att jobba på OKQ8?

Variationen på uppgifterna är ju det roligaste. Och att man träffar kunder som har olika bekymmer. Då kan man hjälpa dom att hitta det dom söker, om det är någon tvättprodukt eller om det är en reservdel eller något annat. Den ena dagen är ju inte den andra lik.


Om en kund kommer in och ber om tvättips, vad svarar du då?

Då frågar jag först om personen tänkt tvätta bilen själv eller om de vill köra i automattvätt, eftersom att det går lite snabbare. Sedan går jag igenom de olika stegen för varje tvätt, speciellt om det är en kund som vill tvätta sin bil själv. Där handlar det om att gå igenom de olika rengöringsmedlen, och framförallt visa på att det inte är så jobbigt att tvätta själv som de kanske tror, att det kan vara enkelt och smidigt.

Hur brukar du tvätta din egna bil?

Just på vintern brukar jag köra automattvätt, för att få bort så mycket salt och sånt som möjligt. Men sedan så tycker jag det är ganska skönt att gå in i tvätta-själv hallen och sätta på radion och tvätta av bilen själv, då kan man även gå igenom insidan av bilen.


Varför är det viktigt att ta hand om sin bil och tvätta den regelbundet?

Då håller ju livslängden längre. Smuts och väder bryter ner skyddet som finns på en bil, så det behövs byggas upp på nytt. Både tvätta bort smuts och föroreningar, och sedan lägga på nytt vaxlager. Det är jätteviktigt, man blir ju nästan förskräckt när en kund kommer in och säger att de inte tvättat bilen på ett halvår. Då får man kanske övertala dom om att det är rätt bra att dom gör det regelbundet.


Varför ska man stanna till och tvätta bilen just på OKQ8 Nacka?

Vi har ju väldigt många olika sätt som man kan tvätta bilen på. Antingen så kan man köra in i automattvätten, där det finns väldigt många olika program. Den tar också in en ny bil i minuten, så om det är kö går det ändå snabbt. Och för dom som tycker om att tvätta själv har vi ju tvätta själv-hallen. Eller så kan man lämna in sin bil till Robin på bilvårdsservice, där vi tvättar eller städar bilen åt kunden. Då kan de antingen sitta kvar i loungen, eller åka iväg och hämta bilen senare. Sedan så har vi väldigt god stämning i personalen också.


Slutligen, vilket är ditt favoritgodis på stationen?

Lakrits är min stora grej, både söt och salt. Gärna OKQ8s egna påse som heter "bilgodis", där får man en bra blandning. Eller så blir det choklad, det är också en stor favorit.