Hyra elbil

Framtidens bil finns att hyra på utvalda stationer i Stockholmsområdet. El är enligt många experter framtidens drivmedel för våra bilar och redan idag kan du ta del av framtiden.


Ambitiöst miljöarbete, och nästan bara miljöbilar

Vi arbetar aktivt och ambitiöst med vår vagnpark för att ta hänsyn till miljö och klimat. Vi var tidigt ute med elhybrider, redan 2001 tog vi in Toyota Prius i vagnparken. Året därpå kom så etanoldrivna fordon. 
 
Under 2012 blev vi det första hyrbilsföretaget med hundra procent miljöbilar i personbilsflottan. Sedan dess har reglerna ändrats och vissa bilar som tidigare räknades som miljöbilar gör det inte längre. Vi jobbar stenhårt på att byta ut vagnparken och tar sikte på att nå 100% miljöbilar igen.
 
Vi har ständigt sänkt utsläppsnivåerna och snittet för 2013 är ca 107 gram koldioxid / km. Sverigesnittet ligger på ca 150 gram. För att ta ytterligare steg mot låga och rent av inga utsläpp så är det helt naturligt för oss att nu hyra ut elbilar, laddhybrider och vanliga bensin-el hybrider.

OKQ8 medverkar, tillsammans med andra företag, kommuner och kommunala bolag, i en stor elbilsupphandling som initierats av Stockholm Stad i syfte att visa biltillverkare och generalagenter att inte bara Stockholm, utan hela Sverige är en marknad att räkna med för framtidens fordon. 


Våra elbilar

Renault Zoe finns på utvalda stationer i Stockholm. Det är en smidig, pigg och säker bil mycket lämplig för stadstrafik, men ändå rymlig och komfortabel för fyra personer. Räckvidden är i gynnsamma fall upp till 15 mil. Vid normal blandad körning kan man räkna med 8-10 mil på en laddning.


Laddad med OKQ8 El

När vi laddar bilen på stationen så är det med OKQ8:s egen el. OKQ8 erbjuder även el och det är självklart att vi laddar vår elbil med egen el. Läs gärna mer om OKQ8 El här.


Frågor och svar om vår elbil


Att hyra bilen, vad kostar det och vad ingår?

Renault Zoe kostar lika mycket att hyra som våran klass Liten.

Hur bokar jag?

För att boka elbilen ringer du vår Centralbokning på 020-850 850.

Hur långt kan jag köra?

Renault Zoe klarar ca 15 mil på en laddning.