Hjälp oss Städa Sverige

Nu kan du som hyr bil hos OKQ8 enkelt bidra till att stödja organisationen Städa Sveriges viktiga arbete med att plocka skräp längs våra vägar och kuster. För bara 20 kr hjälper du till att hålla Sverige rent.

Från Norrbotten till Småland

Städa Sverige är en del av den svenska idrottsrörelsen som har engagerat ungdomsidrotten i över 30 år. Mest känd är deras kampanj Städa Sverige som arbetar längs Sveriges vägar. Kampanjen har drygt 100 föreningsuppdrag årligen och i runda tal har 500 ton skräp plockats längs de större vägarna. Kampanjen stöds av Trafikverket och sträcker sig från Norrbotten till Småland.

Förutom vägstädning driver de miljöprojekt på hundratals kuststränder där de säkerställer att tusentals säckar med skräp hamnar på återvinningsstationer istället för i haven och naturen. Du hittar med information på www.stadasverige.se.

Lägg till 20 kr på din hyrbilshyra

Sedan oktober 2019 kan du som hyr bil hos OKQ8 lägga till 20 kronor på din hyra för att stödja organisationen Städa Sverige. Du kan betala tillägget direkt i kassan när du hämtar eller lämnar en bil på din närmaste OKQ8-station. Pengarna går oavkortat till Städa Sverige.

För tillfället kan du tyvärr inte lägga till detta i vår webbokning, men du kan enkelt betala det i kassan. Förslagsvis i samband med att du lämnar in din hyrbil och ändå ska betala drivmedlet. På så sätt hjälper du till att hålla Sveriges vägar och kuster rena.