Senaste nytt

Här kan du läsa mer om vad som händer inom världen av bil- och släputhyrning. Vi arbetar ständigt med att förbättra vår fordonsflotta. Nedan kan du läsa om de senaste nyheterna när det gäller biluthyrning på OKQ8.

Ny miljözon i Stockholm

2019-10-30

Från och med den 15 januari 2020 gäller miljözon klass 2 på Hornsgatan i Stockholm. Det innebär att personbilar, lätta bussar och lätta lastbilar alla måste uppfylla utsläppskraven för Euro 5. Området som berörs är Hornsgatan i västlig riktning till Söderleden och i östlig riktning till Bellmansgatan.

Den 1 juli 2022 kommer kraven att förstärkas ytterligare och kraven för dieseldrivna fordon måste då uppfylla utsläppskraven för Euro 6.

På OKQ8 uppdaterar vi ständigt vår hyrbilsflotta och ser till att alltid ha miljöeffektiva motorer. Alla våra bilar uppfyller därför kraven för att få köra på Hornsgatan.

OKQ8 bäst på service inom biluthyrning

2019-06-04

OKQ8 kammade hem guld i inte mindre än två kategorier när ServiceScore presenterade sin årliga mätning. OKQ8 ger bästa kundservicen bland både drivmedels- och biluthyrningsbolagen i Sverige när svenska folket har fått säga sitt.

Vi på OKQ8 har tidigare vunnit pris inom drivmedelskategorin men det här var första gången vi vann inom hyrbilskategorin. Vi är såklart fantastiskt glada och stolta över vad vi skapat tillsammans med medarbetare som ger järnet för att ge service och bra bemötande till dig som kund.

Information till dig som hyr elbil

2019-06-04

Nu har vi samlat information till dig som hyr elbil hos oss. Här kan du läsa mer om hur laddningen går till, hur länge du ska ladda beroende på kabel eller laddstation och hur långt en laddning räcker. Informationen är anpassad efter Renault Kangoo El.

OKQ8 gör en satsning på hyrlastbilar

2018-12-18

Med en ökad e-handel ökar varutransporterna. OKQ8 gör nu därför en satsning på hyrlastbilar för att hjälpa transportföretagen. Partille är först ut med ett transportbilscentrum.

OKQ8 Partille har blivit OKQ8.s första transporsbilscentrum. Stationen har tio lastbilar att hyra ut – från 4 till 22 kubikmeter. Några av nyheterna på stationen är en kranbil och två lastbilar som drivs med biogas. Två nyheter som vi på OKQ8 är först i Sverige med. Dessutom finns nu två bilar med kylutrymme för uthyrning.

Att Göteborg blir först är inte en tillfällighet, här finns redan tidigare en god marknad för OKQ8:s lastbilar, med stora kunder som exempelvis DHL och Mathem.

Tidigare artiklar

  • Först med uthyrning av gaslastbilar

    2018-12-19:

    Sedan september 2018 är OKQ8 först i landet med uthyrning av gasbilar. Det är lastbilar med 12 m3 som går att köra med vanligt B-körkort, som nu finns att hyra i Göteborgsområdet.

    Förhoppningen är att vi i framtiden kommer att kunna erbjuda denna typ av fordon på flera platser runtom i landet. Du bokar enkelt här på okq8.se eller kontaktar stationerna i Göteborgsområdet direkt.