Livet på kontor

Att arbeta på något av våra kontor är utmanande och utvecklande. Vi arbetar i kreativa kontorsmiljöer där många kompetenser är samlade på samma ställe.

Våra karriärvägar

OKQ8 Scandinavia erbjuder många möjligheter till utveckling och karriär, både i Sverige och Danmark. Här kan du läsa om några av våra medarbetares väg till de spännande roller de har idag.

Isa Jakobsson

Från logistikadministratör till HR Solutions Specialist till Digital Product Owner Energy inom IT.


Emma Jernberg

Med passion för system och teknik. Från sommarvikarie på kundservice till robotutvecklare.  

Felix Simones

Från trainee till produktchef inom E-mobility till Sales manager E-Mobility & Rental.


Möt våra medarbetare

Möt våra medarbetare

I filmen får du ta del av några medarbetares berättelser om hur det är att arbeta inom OKQ8 Scandinavia. 

Våra fokusområden

Våra medarbetare är vår största tillgång och en förutsättning för att vi ska nå framgång som företag. Därför arbetar vi fokuserat med fyra områden för att såväl attrahera som behålla medarbetare.

Flexibelt arbetsliv

På OKQ8 Scandinavia arbetar vi tillsammans för att nå våra mål, det är så vi får de bästa resultaten. Vi är flexibla i både tanke, handling och rörelse. Vår inställning är att vi kan arbeta var som helst och förflyttar oss när det finns behov.

Familj och fritid

Att ha en sund balans mellan arbete och fritid tror vi är avgörande för vårt välmående. Vi tror även att det gör oss mer effektiva när vi arbetar. Som arbetsgivare vill vi möjliggöra, och uppmuntra till, ett liv där vi kan kombinera familj och en aktiv fritid med arbete och karriär.

Modiga ledare

Vårt mål är en kultur där ledare vågar fatta beslut, delegerar ansvar och har tillit till sina kolleger. Som ledare hos oss har man möjlighet att utveckla sitt ledarskap och ta stöd av andra erfarna och framgångsrika ledare.

Utveckling och talang

Utveckling på alla nivåer är en del av vår företagsstrategi. Det vill säga, bli bättre på vad du är bra på – men prova även gärna något nytt. I vår värld är det en fördel att våga utmana sig själv att prova något man inte kan. Det är så vi hittar nya talanger internt.

Utbildning och utveckling

Traineeprogram

För OKQ8 Scandinavia är det viktigt att attrahera, tillvarata, och utveckla talanger. Ett led i detta arbete är vårt 12 månader långa traineeprogram. Programmet vänder sig till modiga och engagerade personer med driv och ambition att utvecklas i sitt arbete och inom ett par år vill axla en nyckelroll inom OKQ8. Programmet vänder sig till dig som är nyutexaminerad med en master- eller civilingenjörsexamen (300 hp). Vad som utgör basen i din utbildning är lite mer flexibelt eftersom vi söker traineer till en rad olika affärsområden men vi kan tänka oss att du har en inriktning mot: Ekonomi, Business management, Hållbarhet, IT (ingenjörsutbildning med datainriktning, alt Systemvetare) eller Logistik/Supply Chain. 

Kompetensutveckling

OKQ8 Scandinavia ger ekonomiskt stöd till tillsvidareanställda som vill utbilda sig på sin fritid, där målet är att förkovra sig inom det aktuella, eller eventuella framtida, jobb inom företaget. Stödet omfattar kurser på erkända utbildningsinstitutioner. OKQ8 Scandinavia betalar studieavgifter, eventuella examenskostnader och obligatorisk litteratur.

Ledarutveckling

Ledarskap på OKQ8 Scandinavia präglas av mod, engagemang och strävan efter att skapa utveckling. Fokus på affären och att nå våra ekonomiska, sociala och miljömässiga mål är prioriterat hos våra ledare. Vår ledarutbildning utgår från det personliga ledarskapet där egen drivkraft, motivation och värderingar är avgörande. Målet är ledare med ett coachande förhållningssätt som inspirerar och skapar förutsättningar för medarbetare som tar ansvar och samarbetar över gränserna.

Titta om vi har ett jobb som är rätt för dig

Följ oss på LinkedIn

På LinkedIn kan du kontinuerligt hålla koll på vad vi gör, här lyfter även fram spännande jobb och karriärmöjligheter. Hoppas vi ses på LinkedIn.