Emma Jernberg

Med passion för system och teknik. Från sommarvikarie på kundservice till robotutvecklare. 

Titel: Robotics Process Automation Developer

Har arbetat på OKQ8 Scandinavia sedan: 2007


Hur ser din nuvarande roll ut?

Jag arbetar i dag som Robotics Process Automation Developer och det innebär att jag utvecklar robotar som effektiviserar olika tidskrävande processer som finns inom OKQ8 Scandinavia. Min resa på OKQ8 började redan 2007 då jag började som sommarvikarie på kundservice.


Beskriv ditt mest betydande projekt på OKQ8 Scandinavia?

Det finns nog inte ett specifikt projekt som jag kan lyfta här utan det måste nog vara mitt dagliga arbete med att utveckla robotar. När jag fick min nya tjänst i april förra året kunde jag ingenting om Robotics, jag visste inte ens vad det var. Sedan dess har jag utvecklat fem processer som är igång och körs av robotar vilka gör att mina forna kollegor på kundservice nu får ”robothjälp” och slipper göra en massa monotona och tidskrävande uppgifter, och kan fokusera på våra kunder istället.


Vilken är din största personliga seger under din tid på OKQ8 Scandinavia?

Att jag började som sommarvikarie på kundservice, till att idag arbetar med Robotics, ett helt nytt område för både mig och för OKQ8 Scandinavia. Jag är också stolt över förtroendet som företaget gett mig, möjligheten att anta nya roller och utmaningar.


Vad är det bästa med ditt jobb?

Att få se mitt arbete underlättar för mina kollegor i deras arbete. Sedan öppenheten, det är så enkelt här, om jag har en fundering omkring något, vad som helst, så tar jag det med min chef oavsett vad det är. Det är väldigt högt i tak, man kan säga vad man tycker och tänker och det finns inga stängda dörrar. OKQ8 Scandinavia är ett stort litet företag med massor av möjligheter, vi har lite av allt, och man kan lära sig mycket om väldigt mycket.


Hur ser du på din framtid?

Jag ser ljust på framtiden och vet med säkerhet att jag är kvar på OKQ8 Scandinavia ett bra tag framöver, jag stormtrivs här. Jag vill arbeta med den senaste tekniken och jag hoppas att OKQ8 Scandinavia fortsätter testa nya tekniker och arbetssätt.   

Fler karriärvägar hos oss

OKQ8 Scandinavia erbjuder många möjligheter till utveckling och karriär, både i Sverige och Danmark. Här kan du läsa om några av våra medarbetares väg till ett spännande arbete.

Isa Jakobsson

Med drivkraft att effektivisera och digitalisera. Från logistikadministratör till HR Solution Specialist.

Felix Simones

Från trainee till produktchef inom e-mobility.

Titta om vi har ett jobb som är rätt för dig

Följ oss på LinkedIn

På LinkedIn kan du kontinuerligt hålla koll på vad vi gör, här lyfter även fram spännande jobb och karriärmöjligheter. Hoppas vi ses på LinkedIn.