Felix Simones

Från trainee till säljchef och teamleader inom e-mobility & rental.

Titel: Sales Manager/Team leader E-mobility & Rental

Har arbetat på OKQ8 Scandinavia sedan: 2019


Beskriv din resa här på OKQ8?

Jag började på OKQ8 för fyra år sedan som trainee inom B2B Sales. Efter traineeprogrammet fick jag rollen som affärsutvecklare och blev sedan produktchef. Sedan några månader jobbar jag som Teamleader för E-mobility och Rental.


Vad gör du i din roll för att för att bidra till att vi ska kunna skapa en hållbar framtid?

Att ställa om till hållbar drift innebär bland annat att ta fram nya lösningar, produkter och tjänster som på sikt helt ska ersätta fossila drivmedel. Utöver det vänder sig även kunder till oss för vägledning och vi vill hjälpa våra kunder fatta det bästa beslutet för sin verksamhet, både ur ekonomiskt och ett hållbart perspektiv.  
 
Mitt ansvar är att se till att dessa lösningar finns på plats och att kunderna känner sig trygga i att använda dem, samt att vi har kunskapen internt för att hjälpa kunden i omställningen på bästa sätt.   
 

Varför är hållbarhet viktigt för dig och för OKQ8 som företag?

För mig personligen är det viktigt att göra allt jag kan för att kommande generationernas livskvalitet inte ska påverkas av klimatförändringarna, och jag är glad att arbeta på ett företag som tänker likadant.  

Hållbarhet är en stor del av vår vardag på OKQ8 och det är en fråga som diskuteras dagligen. Vi vet att vi är en del av problemet genom försäljningen av fossila drivmedel och därför måste vi vara ledande i omställningen mot en hållbar framtid. Det måste vi, både för att fortsatt vara relevanta i framtiden, och för att det är vårt samhällsansvar. För att nå klimatmålen är det avgörande att vi alla bidrar till minskningen av bland annat CO2 utsläppen och matsvinn, och på OKQ8 har vi möjligheten och ansvaret att hjälpa andra att göra det.   
 

 

Vad är det bästa med att jobba på OKQ8?

Det bästa är att kunna göra skillnad. Jag jobbar dagligen med att utveckla produkter och tjänster som ska hjälpa våra kunder att ställa om mot en mer hållbar framtid.


Läs om fler karriärvägar hos oss

OKQ8 Scandinavia erbjuder många möjligheter till utveckling och karriär, både i Sverige och Danmark. Här kan du läsa om några av våra medarbetares väg till ett spännande arbete.

Isa Jakobsson

Från logistikadministratör till HR Solutions Specialist till Digital Product Owner Energy inom IT. 

Emma Jernberg

Med passion för system och teknik. Från sommarvikarie på kundservice till robotutvecklare. 

Titta om vi har ett jobb som är rätt för dig

Följ oss på LinkedIn

På LinkedIn kan du kontinuerligt hålla koll på vad vi gör, här lyfter även fram spännande jobb och karriärmöjligheter. Hoppas vi ses på LinkedIn.