Harri Ikeda Karjalainen

Förtroendeskapande Domain Architect CRM IT.

Titel: Domain Architect CRM IT

Har arbetat på OKQ8 Scandinavia sedan: 2016


Hur ser din nuvarande roll ut?

Jag är Domain Architect CRM på vår IT-avdelning och det innebär att jag ansvarar för it-arkitekturen för all OKQ8:s kundinformation, hur vi använder den, vilka system som ska ha tillgång till kundinformationen osv.


Beskriv ditt största projekt?

Det måste vara implementeringen av vårt nya kundvårdssystem. Ett projekt i vilket vi har flyttat in all vår kundinformation i ett och samma system. Historiskt så har OKQ8 Scandinavia haft kunddata i flera olika system vilket har varit både tidskrävande och oöverskådligt. Nu har vi nyligen sjösatt ett helt nytt CRM-system, ett kundvårdsystem där vi har all information vi behöver om våra kunder samlat på ett och samma ställe. Detta projekt har jag drivit från start och hela vägen in i mål. Jag har satt upp allt från grunden, från förstudie till implementering.


Vilken är din största personliga seger i detta projekt?

Det måste nog vara att jag lyckats driva igenom detta massiva projekt där kravställningen och förutsättningarna förändrades flertalet gånger under arbetets gång. Jag tvingades att göra många egna bedömningar under resans gång, som visade sig vara lyckosamma. Det har även varit utvecklande och roligt att leda det indiska utvecklingsteamet med alla kulturskillnader som finns mellan våra länder både när det gäller arbete och fritid.  


Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är alla trevliga medarbetare, det är alltid roligt att komma till jobbet, vi har bra diskussioner och alla är på tårna, professionella. Men också vetskapen om att jag alltid har stöd från min chef och mina kollegor.  På vilket kontor du än befinner dig i Sverige eller i Danmark är det en otroligt trevlig atmosfär, alla är villiga att dela med sig av sina erfarenheter.


Hur ser du på din framtid?

Just nu ser jag främst fram emot nästa projekt som tar vid där CRM-projektet slutar. Det handlar om att ta hand om vårt kundmasterdata, grunden har vi satt, i och med implementeringen av det nya CRM-systemet och nu är det mitt ansvar att förvaltningen och hanteringen av kunddata sker på bästa tänkbara sätt. 

Läs om fler karriärvägar hos oss

OKQ8 Scandinavia erbjuder många möjligheter till utveckling och karriär, både i Sverige och Danmark. Här kan du läsa om några av våra medarbetares väg till ett spännande arbete.

Isa Jakobsson

Med drivkraft att effektivisera och digitalisera. Från logistikadministratör till HR Solution Specialist.

Emma Jernberg

Med passion för system och teknik. Från sommarvikarie på kundservice till robotutvecklare. 

Titta om vi har ett jobb som är rätt för dig

Följ oss på LinkedIn

På LinkedIn kan du kontinuerligt hålla koll på vad vi gör, här lyfter även fram spännande jobb och karriärmöjligheter. Hoppas vi ses på LinkedIn.