Isa Jakobsson

Från logistikadministratör till HR Solutions Specialist till Digital Product Owner Energy inom IT.

Titel: Digital Product Owner Energy 

Har arbetat på OKQ8 Scandinavia sedan: 2016

Beskriv din resa här på OKQ8?

Jag började på OKQ8 2016, och arbetade då inom logistik med redovisning av varulån och tankbilar. Sökte sedan en tjänst inom HR som systemspecialist, med ansvar för våra lön- och HR relaterade system i Sverige och Danmark, det innebar arbete med digitalisering och integrationer. I dag arbetar jag inom vår IT-avdelning med ansvar för den digitala produkten (e-Mobility och Clean Energy) inom IT och B2B.

 

Vad gör du i din roll för att vi ska kunna skapa en hållbar framtid?

Genom att skapa lösningar som bidrar till att våra kunder kan köpa och nyttja våra e-Mobility tjänster (ex våra olika laddningserbjudanden) som i sin tur ersätter fossila drivmedel och därmed gör det möjligt för kunderna att ställa om mot en hållbar framtid.
  
Jag är stolt över att få jobba med initiativ som möjliggör omställningen till ett fossilfritt samhälle, t ex lanseringen av supersnabbladdare på våra stationer. Jag drivs av möjligheten att arbeta inom ett affärsområde som jag tycker är både spännande och viktigt, samt att få göra det ur ett tekniskt IT perspektiv där jag kan få vara kreativ och hitta nya lösningar eller effektivisera processer. 

 

Varför är hållbarhet viktigt för dig och för OKQ8 som företag?

För att OKQ8 ska fortsätta vara ett relevant företag i framtiden är det såklart mycket viktigt att vi fokuserar på att erbjuda hållbara produkter och tjänster till våra kunder. Jag tycker att det är vår uppgift att vara en förebild och inspiration för våra kunder, framför allt då vi sitter i en position där vi verkligen har möjlighet att göra skillnad. 

Personligen tycker jag att alla har rätt att njuta av naturen oavsett i vilket land eller århundrande man föds, men det är bara möjligt om vi alla tar ansvar för att göra gott för den här planeten. Så att få vara med och ta fram hållbara lösningar varje dag, att få möjlighet att göra en liten insats, är jag väldigt tacksam för.  

 

Vad är det bästa med att jobba på OKQ8?

Viljan företaget har att lyfta fram kompetens och våga tro på sina medarbetare. Jag har blivit motiverad till att söka roller – även om jag inte haft erfarenhet eller kunskap inom något av områdena sedan tidigare, och fått chansen att prova på dem. Men även företagskulturen, det finns en förståelse för att flexibilitet och balans mellan arbete och fritid är viktigt, och vi är vänliga mot varandra.


Fler karriärvägar hos oss

OKQ8 Scandinavia erbjuder många möjligheter till utveckling och karriär, både i Sverige och Danmark. Här kan du läsa om några av våra medarbetares väg till ett spännande arbete.

Emma Jernberg

Med passion för system och teknik. Från sommarvikarie på kundservice till robotutvecklare.

Felix Simones

Från trainee till produktchef inom e-mobility. 

Titta om vi har ett jobb som är rätt för dig

Följ oss på LinkedIn

På LinkedIn kan du kontinuerligt hålla koll på vad vi gör, här lyfter även fram spännande jobb och karriärmöjligheter. Hoppas vi ses på LinkedIn.