Martin Bonde

Utvecklar framtidens digitala lösningar. 

Titel: Solution Area Manager ERP & Shared Service

Har arbetat på OKQ8 Scandinavia sedan: 2001


Hur ser din nuvarande roll ut?

Jag arbetar på avdelningen IT & Business Integration, där jag och mina medarbetare arbetar med att utveckla och implementera digitala lösningar tillsammans med företagets olika affärsområden. Detta kräver ett nära samarbete med de kravställare som finns inom olika delar av verksamheten. Samtidigt arbetar jag nära våra externa leverantörer för att uppnå de ambitiösa mål vi sätter upp.

Beskriv ditt mest betydande projekt på OKQ8 Scandinavia?

Vi arbetar mycket med Big Data.
Ett konkret exempel är att vi tar alla transaktioner från kassorna på våra stationer till ett Data Ware House där vi med hjälp av Artificial Intelligence bearbetar informationen vilket resulterar i att vi kan optimera arbetsscheman, produktval och kampanjuppföljning så att kundupplevelsen hela tiden förbättras

Vi har under de senaste åren gått från ett decentraliserat datalager till ett centralt vilket innebär att vi kan bearbeta och konsolidera data bättre. Förändringen innebär att vi får tillgång till information live och kan använda den mer aktivt. Alla mina projekt just nu handlar om att vi ska bli en ännu mer datadriven verksamhet genom att maximera fördelarna med livedata, och skapa utrymme för att agera på informationen.

Nästa stora projekt som jag arbetar med är våra onlineplattformar där våra kunder ska kunna köpa allt från vårt sortiment, när som helst, med önskat betalningsmedel.

Vilken har varit den största utmaningen för dig på sista senaste tiden?

Den största utmaningen är överföringen av gamla plattformar till Cloud-tekniken, så att de kan prata tillsammans med våra nya system, detta i en vardag där prioriteringar och trender förändras hela tiden. En annan utmaning är att vi inte kan förutsäga vilken typ av teknik och vilka lösningar som kommer att slå igenom och trots det måste många stora investeringar göras. Den största segern i mitt arbete är när vi förutsäger rätt och när våra lösningar pratar på rätt sätt och slutligen ger en bättre kundupplevelse.

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag skulle nog säga flexibiliteten och att jag har spännande arbetsuppgifter tvärs igenom hela företaget. Därutöver är det mycket unikt att jag i min nuvarande roll får möjlighet att samarbeta med, och lära av externa samarbetspartners över hela världen.Fler karriärvägar hos oss

OKQ8 Scandinavia erbjuder många möjligheter till utveckling och karriär, både i Sverige och Danmark. Här kan du läsa om några av våra medarbetares väg till ett spännande arbete.

Isa Jakobsson

Med drivkraft att effektivisera och digitalisera. Från logistikadministratör till HR Solution Specialist.

Harri Ikeda Karjalainen

Förtroendeskapande Domain Architect CRM IT.

Titta om vi har ett jobb som är rätt för dig

Följ oss på LinkedIn

På LinkedIn kan du kontinuerligt hålla koll på vad vi gör, här lyfter även fram spännande jobb och karriärmöjligheter. Hoppas vi ses på LinkedIn.