OKQ8s Traineeprogram

Syftet med vårt traineeprogram är att säkerställa försörjning av drivna och ambitiösa medarbetare till nyckelpositioner inom organisationen. Hos oss är det möjligt att göra långsiktig karriär inom alla delar av organisationen. Har du viljan och drivet får du möjlighet att bidra till förändring och skapa värde på riktigt.

Upplägg Traineeprogrammet

Traineeprogrammet pågår under 12 månader och inleds med en introduktionsperiod där du får träffa kollegor från hela bolaget både fysiskt och digitalt. Året innefattar även stations- och kundservicepraktik, studiebesök på våra olika kontor och fördjupade möten med kollegor från olika delar av verksamheten då det är viktigt för oss att du får en bred kunskap om hela vår affär. Året fördelas i fyra praktikperioder som planeras inom ramen för det affärsområde som du kommer tillhöra, exempelvis Retail, B2B Sales, Supply Chain & Asset Development, Finance & Bank, Digital Business eller Sustainability. Varje praktikperiod innebär både löpande arbete och projekt, samtidigt som stöd och coachning ges under tiden. En annan, minst lika viktig aspekt för oss inom ramen av programmet är att det individualiseras utifrån kompetens, erfarenhet och intresseområden, därav hoppas vi att du som söker är modig, driven och utvecklingsorienterad. Extern utbildning ingår också och ett strukturerat mentorskap mot slutet av traineeåret som blir en del av bryggan in i en befintlig roll inom bolaget.

Programmet vänder sig till dig som är nyutexaminerad med Master – eller civilingenjörsexamen (300 hp). Vad som utgör basen i din utbildning är lite mer flexibelt eftersom vi söker traineer till en rad olika affärsområden men vi kan tänka oss att du har en inriktning mot: Ekonomi, Business management, Hållbarhet, IT (ingenjörsutbildning med datainriktning, alt Systemvetare) eller Logistik/Supply Chain.

Vi är väldigt stolta över att vårt traineeprogram är certifierat av TraineeGuiden. Läs mer om vad certifieringen innebär här.

 

Traineeprogrammet startar varje höst, och här ansöker du till årets program: Traineeprogram OKQ8 

 Har du frågor om Traineeprogrammet?

Kontakta Maria Zackrisson, Maria.zackrisson@okq8.se