Du får återbäring när du handlar hos oss

Som medlem i OK får du återbäring du en gång per år efter din OK-förenings årsstämma, dvs runt juni-juli ungefär. Återbäringen är helt enkelt en summa pengar som du som medlem får tillbaka på de köp som du gjort hos oss.

I tabellen här ser du återbäring för OK ekonomisk förening enligt 2015 års nivå

 
Inköp på station   2% 
Drivmedel                        20 öre/l på bemannad station
   5 öre/l på obemannad station
 Biltvätt  2%
 Hyrbilar   2%
 Bilförsäkring   2%

 

Som medlem i OK får du även medlemsbonus för andra produkter som vi på OKQ8 erbjuder, till exempel försäkringarel och villaolja. Du som är OK-medlem får återbäring en gång per år efter din OK-förenings årsstämma, dvs runt juni-juli ungefär. Återbäringen är helt enkelt en summa pengar som du som medlem får tillbaka på de köp som du gjort hos oss. Du får en viss summa pengar per liter drivmedel du tankat och i dagsläget 2% på övriga köp*.

Du kan alltid kontakta vår kundservice Kundservice för att fråga om återbäringen. Även personalen på bemannade stationer kan svara på vilka köp som är återbäringsberättigande eller ej. Medlemsbonusen betalas ut i samband med återbäringen.


Frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får om återbäring. Du är även välkommen att kontakta vår Kundservice.

Hur bestäms återbäringsnivån? 

Återbäringsnivån fastställs varje år på föreningsstämman i respektive OK-förening och beror på föreningens resultat under föregående räkenskapsår.

Hur mycket får jag i återbäring? 

Hur mycket du får i återbäring beror på flera saker. För det första beror det på vilken OK-förening du tillhör. Återbäringsnivån brukar variera något mellan de olika OK-föreningarna.

För det andra beror det på hur det har gått för din OK-förening under föregående år. Eftersom återbäringen är en återbetalning av föreningens överskott till medlemmarna blir förstås återbäringen högre om föreningen har gjort en god vinst under året.

För det tredje beror det på hur mycket du har tankat och handlat för under året. Återbäringen räknas i öre/liter drivmedel samt i procent på övriga varor och tjänster. Ju mer du handlar och tankar, desto större blir din återbäring i kronor.

När betalas återbäringen ut?

Återbäringen betalas ut en gång per år. Det sker under maj och juni månad beroende på vilken OK-förening du tillhör. Då betalas även medlemsbonus ut för andra produkter och tjänster som OKQ8 erbjuder, t.ex. el , villaolja och försäkringar.

Hur får jag information om aktuella erbjudanden? 

Tillsammans med ditt kontoutdrag får du varje månad en bilaga som visar vilka erbjudanden som är aktuella just den månaden. Informationen finns också på vår hemsida under "Månadens erbjudanden". På våra stationer är det alltid väl skyltat med de aktuella erbjudandena så bästa tipset är att svänga förbi en OKQ8-station för att inte missa något!


*Återbäringsnivån fastställs som vanligt vid föreningsstämman i april-juni varje år.