Sparränta

En av fördelarna med OKQ8 VISA är att du kan sätta in pengar på ditt kortkonto och få sparränta. Du kan ha upp till 100 000 kr insatta på ditt konto och just nu är tillgodoräntan 0,50 %. 

Möjlighet till ett sparande

Många kortkonton erbjuder ingen ränta på det belopp du har tillgodo, men med OKQ8 VISA får sparränta på det belopp du sätter in på ditt konto. Det ger dig möjligheten att på ett enkelt och smidigt sätt starta ett sparande. 

Att sätta in pengar 

Det är enkelt och smidigt att sätta in pengar på kortkontot. Varje månad får du hem ett kontoutdrag och på det finns ett OCR-nummer, använd det för att göra en inbetalning. Pengarna finns tillgängliga på ditt konto inom ett par dagar. 

Insättningsgaranti 

Kontohavarens insatta belopp omfattas av den statliga insättningsgarantin. Detta innebär att om OK-Q8 Bank AB försätts i konkurs garanteras kontohavaren ersättning upp till 950 000 SEK för sin behållning på garanterade konton hos OK-Q8 Bank AB. Ersättningen betalas ut av Insättningsgarantinämnden inom tre månader från den dag OK-Q8 Bank AB försatts i konkurs.

Frågor och svar 

Här har vi samlat de vanligaste frågorna om vår sparränta. Du är även välkommen att kontakta vår kundservice.

Hur gör jag för att föra över pengar till kortet? 

Du sätter in pengar på kortet genom att använda det inbetalningskort som kommer med ditt kontoutdrag varje månad. På inbetalningskortet finns ett OCR-nummer som du använder och gör en betalning som går in på ditt kortkonto för OKQ8 VISA. 

Hur mycket pengar kan jag spara på kortkontot?

Du kan spara upp till 100 000 kr på ditt kortkonto.

Kan man köpa på kredit trots att man har insatta pengar tillgodo på sitt konto? 

Nej, om det finns ett tillgodohavande på kortet dras beloppet på kontoutdraget först från den summan. Endast när det inte finns något tillgodohavande på kortet dras köpet från krediten.

Kostar det något att ta ut mina sparade pengar i kontanter? 

Vid uttag av kontanter i uttagsautomater tas en avgift ut om 3% av uttagsbeloppet, dock lägst 35 kronor.